|

Bu nasıl diktatörlük

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da halka seslendi. Muhalefetin ve bazı medya kuruluşlarının kendisine yönelttiği 'diktatörlük' iddialarına sert bir şekilde cevap veren Erdoğan "Her gün bu nasıl diktatör ki gazetelerinden, televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Bu nasıl bir diktatörlük" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:38 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 16:14 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Gölbaşı ilçesinde kıldı. Eski Belediye Meydanı'nda Gölbaşılılarla buluştu. Erdoğan, program öncesi cuma namazı için Fatih Camisine geldi. Camiye gelişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan, namazın ardından vatandaşları selamlayarak camiden ayrıldı.



Vatandaşların alkışları eşliğinde otobüse binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracın kapısından çocuklara satranç takımı dağıttı. Erdoğan Gölbaşılılara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Her gün bu nasıl diktatör ki gazetelerinden, televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha. Sen kalkıp da affedersin hakaret edersin ha. Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler. Biz demokrasiye inandık bu yola böyle çıktık. Ama demokrasiyle yola çıkarken bizi idamla tehdit edenlere, 'Biz kefenimizle bu yoldayız' dedik.





Yanlışa düşmemek için buradayım


Memurlara, işçiye maaş ödeyemiyorlardı başbakan olduğumda masamın üzerine geldi devlet işçisine borçlu olur mu dedim. Hemen ödeyeceğiz dedim. Bir de konut edindirme yardımı adıyla kesinti yaptılar 3,5 katrilyon. Şu CHP, MHP, HDP'ye bir sorun ne yaptınız? Ben neden Cumhurbaşkanı olarak meydanlardayım milli irade ile buraya geldik ve yapılanları anlatmak yanlışa düşmemek için buradayım.



Bu zülme direnmek hakkımız değil mi


Herkes bırakın geleceği düşünmeyi bir gün sonrasını göremez duruma gelmiş ülkenin hiçbir sorununu çözemiyorlardı. Bu CHP başörtüsünü yasaklayanlardan değil mi? Ben imam hatip mezunuyum dört çocuğum imam hatip mezunu. Ben dertliyim derdim var kızlarım çocuklarım bu ülkede okuyamadı katsayı ve başörtü engeli nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. Bu zulüm değil mi? Bu zulme karşı direnmek hakkımız değil mi?



Sakallı diye babaları evlatlarının yemin törenlerine alınmadı. Bu ülke sadece Kürtçe şarkı okuyacağım dediği için Ahmet Kaya'nın gitmek zorunda kaldığı günleri yaşadı.



182 bin öğrencilik yurtlarımız vardı, şimdi biz standartları yükselttik. Karayollarını 6 bin 100 kilometreyle aldık, 17 bin 600 kilometre ilave ettik. 26 havalimanı vardı, 29 havalimanı ilave ettik.



Rahmetten kaçılmaz. Ama Eskişehir de bekliyor. Onlara yetişmemiz lazım.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Ankara
#canlı
9 yıl önce