|

Erdoğan’a yönelik ifadeler beni incitti

Başbakan Yardımcısı Arınç, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik muhalefet liderlerinin kullandığı ifadelerin kendisini incittiğini söyledi. Arınç, seçim gecesi yüzünün asık olmasına ilişkin de “Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 01:51 - 14/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu'nun seçim gecesi balkon konuşması yaptığı sıradaki yüz ifadesi hatırlatılan Arınç, “Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. Balkona çıkarken beni ikaz ettiler. Abi yüzün çok düşük, biraz yüzünüz gülsün dediler. Çabalamama rağmen yapamadım. Ben bu sonucu beklemiyordum” dedi. Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerin kendisini incittiğini belirten Arınç, Erdoğan'ın istifa ederek parti genel başkanlığına geri döneceği ve erken seçime gidileceği yönündeki iddiaları da yalanladı. Arınç, “Böyle bir şeyin konuşulması bile çok ayıp olur, çok yanlış olur. Ne Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir niyeti vardır ne de partinin böyle bir ihtiyacı vardır” dedi.



SİLMESİNİ BEKLEDİM


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaşadığı polemikle ilgili de Arınç, şunları söyledi: “Aramızda hiç hoş olmayan bir hadise geçti. Bunun faili ben değilim. Kendisinin bu tweetleri akşama kadar silmesini bekledim, özür dilemesini bekledim. 2014 yerel seçimlerinde Melih bey aday oldu. Ben kendi fikrimi söylerim ama parti ne derse onun arkasında dururum. Parti Melih Bey deyince, ben sadece oy vermekle kalmadım, kendisi için destek de topladım. Benim cemaatle maddi hiçbir ilişkim olmadı. Param yok ki vereyim. Ama bu arsaları verdi verdi, ondan sonra Tayyip Bey'den zılgıtı yeyince saf değiştirdi. Bundan sonra Gökçek ile ilgili konuşmayacağım.”



Arınç'ın acı günü


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kayınvalidesi Elmas Tay (89) vefat etti. Alınan bilgiye göre Elmas Tay, uzun süredir tedavi gördüğü Gölbaşı Devlet Hastanesinde akciğer yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdi. Vefat haberinin ardından hastaneye gelen Arınç, "Üzgünüz. Kendisi çok müşfik, çok dindar, saliha bir kadındı, Allah rahmet eylesin" dedi. Ankara'dan Manisa'ya götürülecek olan Tay'ın cenazesi, bugün Manisa'da, öğle namazına müteakip defnedilecek.


#Bülent Arınç
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#seçimler
9 yıl önce