|

Trabzon'da şarbon paniği: Kesip mahalleliye sattı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir kişinin şarbon hastalığı şüphesiyle ölümünün ardından bir dizi tedbir alındı. Mahalleden 73 kişi kontrol amaçlı hastaneye başvurdu.

Yeni Şafak
13:18 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:39 - 10/02/2018 Cumartesi
AA
Trabzon'da şarbon şüphesi nedeniyle tedbir alındı.
Trabzon'da şarbon şüphesi nedeniyle tedbir alındı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi görürken hayatını kaybeden 39 yaşındaki Fatma Çakır'dan alınan numuneler sonucunda şarbondan şüphelenildi.

Mahallede yapılan araştırmada da kadının birkaç gün önce komşusunun kestiği ineğin etinden yediği belirlendi.

Bunun üzerine konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, yaptığı açıklamada, Ağaçlı Mahallesi'nde yaşayan bir kadının hayatını kaybetmesinde şarbondan şüphelenildiğini söyledi.

Bunun üzerine mahallede etle temas eden vatandaşları kontrol amaçlı hastaneye yönlendirdiklerini belirten Şenel, ancak hastanede tedavi gören kimse bulunmadığına işaret etti.

Mahallede aşılama ve eğitim çalışmalarının başladığını anlatan Şenel, kesilen ineğin etinden alınan örneklerin de laboratuvara gönderildiğini kaydetti.

73 kişi hastaneye başvurdu

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Akçaabat ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde henüz tanısı kesin olmayan bir rahatsızlığı sebebiyle büyükbaş hayvanın sahibi tarafından kesilerek dağıtılması ve bunlardan tüketen bazı kişilerde birtakım rahatsızlıkların belirmesi üzerine ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alındığı, konu ile ilgili endişe edilecek bir durum bulunmadığı ifade edildi.

Öte yandan mahalleden 73 kişinin kontrol amaçlı hastaneye başvurduğu öğrenildi.

#Akçaabat Kaymakamı
#Soner Şenel
#şarbon
#Trabzon
6 yıl önce