|

Trafik güvenliğinde yeni dönem

Kent merkezinde trafik güvenliğini arttırmak için çalışmalarını sürdüren Edirne Belediyesi yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Yeni Şafak
18:15 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 13/06/2016 Pazartesi
IHA

Trafik ışığının bulunduğu noktalarda yatay işaretleme yöntemi ile yeni bir işaretleme sistemi uygulamasına başladıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, yatay işaretleme yönteminin birinci etapta D-100 karayolunda belirlenen noktalara, ikinci etapta da şehrin diğer yollarında uygulanacağını söyledi.



Modern şehir uygulamaları kapsamında, araç ve yaya trafiğinin düzenlenmesi kapsamında yapılan çalışmaların bir örneği de Edirne'de gerçekleştiriliyor. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, D-100 karayolu üzerinde trafik ışıklarının olduğu yerlerdeki asfaltların üzerine yatay işaretleme tekniği ile trafik işaretleri kaplaması gerçekleştiriyor.



Amaçlarının kent merkezinde trafik güvenliğini artırmak olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tıp Fakültesi ile Cumhuriyet İlkokulu arasındaki bölgede yatay işaretleme tekniği ile yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Araç trafiğini engellememek için çalışmalarını gece saatlerinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Gürkan, “Çalışmalarımızı iki etap halinde gerçekleştireceğiz” dedi.



Söz konusu uygulama ile amaçlarının sürücü ve yayaları trafik güvenliği konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirten Gürkan, 1 hafta içerisinde birinci etap çalışmanın biteceğini söyleyerek, "Edirne araç yoğunluğunun her geçen gün arttığı bir il. Biz de trafik konusunda yeni alternatifler üretmeye çalışıyoruz. Yeni alternatif yol çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bunun yanında da mevcut güzergahlarda araç ve yaya trafiğini daha da güvenli hale getirmek zorundayız. Bu nedenle de şehrimizde yeni bir çalışma başlattık. Tıp Fakültesi ile Cumhuriyet İlkokulu arasında D-100 karayoluna trafik ışıklarının bulunduğu yerlere, asfalt üzerine yeni trafik işaretlerinin kaplamasını yapıyoruz. Bu çalışmada gece görüşünü de sağlayacak şekilde fosforlu boya ve cam tozu kullanıyoruz. Bu çalışma Edirne'de bir ilk. Trafik ışıklarının olduğu bölgeler tamamlanınca aynı uygulama yaya geçitlerinin olduğu alanlarda farklı bir işaretleme ile devam edecek. Birinci etap çalışmanın ardından bu defa şehrin iç kısımlarında öncelikle okul bölgelerinden başlamak üzere gerekli tüm yerlere aynı işaretleme çalışmasını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

#Edirne
#Yol
8 yıl önce