|

Trenden inen bir daha binemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin bir hasbiliği bir de hesabiliği olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Ordu aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, Afrin harekatının 1. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Erdoğan “Afrin’de terör örgütlerini tünellere gömdük. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler. Mesele ne Suriye, ne Irak meselesidir. Doğu Akdeniz veya Ege meselesi değil, doğrudan doğruya Türkiye meselesidir” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:22 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasetin bir hasbîliği vardır, bir de hesâbîliği vardır. Ne çektiysek hesabî olanlardan çektik. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ordu Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Siyasetin bir hasbîliği vardır, bir de hesâbîliği vardır. Hasbilik, işte ideal olandır. Hesâbîlik menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabî olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar.

KİM OLDUKLARINI İYİ BİLİYORSUNUZ

Bunları sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz, kimler olabileceğini iyi biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler.
Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için zaman zaman 'benim istediğim niye yok, benim istediğimi niye almıyorsun' ne olur bu tür şeyler olmasın. Hasbi olalım, evelallah davayı iktidara taşıyalım nefsimizi değil.
Eğer nefsimizi iktidara taşıma mücadelesi verirsek yaya kalırız. Nefsi ne kadar ayaklarımız altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

8 Ağustos 2018 tarihinde Ordu ilimizde toplam 13 adet köprü selden etkilenmiş veya yıkılmıştır. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Cevizdere'yi 48 günde yeniden yaparak trafiğe açtık. İnşaatı devam eden 12 köprünün 9'unu önümüzdeki Mart ayında geri kalan üç adedini de Mayıs ayında tamamlayıp hizmete alacağız. Durmak yok yola devam. Halen ihale süreci devam eden 900 yataklı şehir hastanemizi hizmete sunacağız. Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak inşa edilen havalimanını kazandırdık.

ORDU HEP BİZE SAHİP ÇIKTI

Ordu'da fındık üreticilerimize 309 milyon lira tutarında destek verdik. Son 16 yılda 3 katrilyon lira destek verildi. Siyasi hayatımız boyunca her mücadelede hamdolsun Ordulu kardeşlerimizi yanımızda bulduk. Bu vesile ile 2001 yılından beri Ordu teşkilatımızda görev yapmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken, Ordu'ya 21 katrilyon yatırım yaptık.
Buralarda ne acılar çekildi. Ne kazalar, ne ölümler yaşadık. Maliyeti yaklaşık 2 katrilyon olan, içinde 11 adet köprü ve 6 adet tünelin olduğu Ordu çevre yolu ve tünellerinin yapımı devam ediyor. Projedeki çift tüp tüneli tamamladık.
Projenin kalanını da iki yıla tamamlıyoruz.

AK PARTİ'NİN HATALARI ELBETTE VAR

AK Parti'nin eksikleri hataları yok mu? Elbette var. Ama bizim farkımız, bütün eksiklerimizi arıyoruz, tarıyoruz ve gidermenin gayretine giriyoruz. Bugüne kadar biz milletimizle hiçbir zaman inatlaşmadık. Millete rağmen hiçbir işe kalkışmadık. Çünkü AK Parti milletin partisidir."


Hilmi Bey tecrübesini Ordu’ya aktaracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “
Biliyorsunuz herhangi bir ayrıma düşmeden Cumhur İttifakı’nı birliğimiz için kurduk. Zıllet, illet ittifakına karşı da inşallah 31 Mart’ta Cumhur İttifakı ile buradan başarıyla çıkacağız. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak, eski bürokratlarımızdan, bakanlarımızdan biliyorsunuz Ordu’ya yakışır bir aday gönderdik. Ve bu da hükümetlerimizde Başbakanlığım döneminde ve daha sonra danışman olarak kendisinden istifa ettiğim Hilmi Güler kardeşimi zaten daha önce açıklamıştık. Şimdi burada tekrar bütün deneyimlerini tecrübelerini inşallah Hilmi bey Ordu’ya aktaracak
” dedi.

Çocuklarla keyifli sohbet

Erdoğan, Ordu’daki programının bitmesinin ardından havaalanına hareket etti. Konvoyunu sevgi gösterileri yaparak durduran vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, davet üzerine bir simit fırınına misafir oldu. Burada masaya oturup simit ve çay atıştıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti. Fırına gelen çocuklar da gözyaşları içinde Erdoğan’a sarılarak sohbet etti. Çocuklara oyuncak hediye eden Erdoğan, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı'na geçerek Ankara’ya hareket etti.

  • Münbiç için hazırız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alınırken, Erdoğan, Trump’a Türkiye'nin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu belirtti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Münbiç’te yaşanan menfur terör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini sunarak bu elim olayın, Trump’ın Suriye’den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu ifade etti.
  • PKK’YA İZİN VERMEYECEĞİZ
  • Erdoğan, PKK ve PKK’nın Suriye’deki uzantılarının Suriye’nin kuzeydoğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceğini belirtirken, iki lider görüşmede, DEAŞ terör örgütünün Suriye’deki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaşa almak konusunda mutabık kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump güvenli bölge hakkında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nin genelkurmay başkanları arasında başlayan istişarelerin hızlandırılarak devam etmesi ve ikili ticaret hacmimizin artırılması hususlarında görüş birliğine vardı.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Ordu
5 yıl önce