|

TRT World test yayınına başladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, son dönemde algı savaşlarının yaşandığını belirterek, “TRT World de Türkiye'yi anlatan, Türkiye'nin tezlerini anlatan ve menfaatini koruyan bir yayıncılık yapacak" dedi.

Yeni Şafak
19:50 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:35 - 21/05/2015 Perşembe
IHA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, son dönemde algı savaşlarının yaşandığını belirterek, “Bu algı operasyonlarında ülkemizin menfaatlerini koruyabilmek, imajını koruyabilmek, itibarını da yüksek tutabilmek aynı zamanda büyün kurumlarımızın topyekün kamu diplomasisi faaliyetlerini yürütebilmesinden geçiyor. Böyle baktığımızda da TRT World de Türkiye'yi anlatan, Türkiye'nin tezlerini anlatan ve menfaatini koruyan bir yayıncılık yapacaktır" dedi.


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Beşiktaş'taki TRT Ulus stüdyolarında gerçekleştirilen TRT World'ün test yayınına başlama törenine katıldı. Törene Akdoğan'ın yanı sıra TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ve çok sayıda davetli katıldı. Burada yaptığı konuşmada Akdoğan, Türkiye'nin son dönemde sessiz devrim denilen reformlar gerçekleştirdiğini söyleyerek, “TRT de aslında devrim niteliğinde adımlar atıyor, büyük bir değişim dönüşüm geçiriyor. Bunu her faaliyetiyle görüyoruz. 14 kanalımız var, bugün 15. kanalımız TRT World kuruluyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Son dönemde algı operasyonlarının, algı savaşlarının yaşandığını belirten Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Artık uluslararası odaklar, güçler, ülkeler kitle iletişimi üzerinden bir algı operasyonu yürütüyorlar. Bu algı operasyonlarında ülkemizin menfaatlerini koruyabilmek, imajını koruyabilmek, itibarını da yüksek tutabilmek aynı zamanda büyün kurumlarımızın topyekün kamu diplomasisi faaliyetlerini yürütebilmesinden geçiyor. Böyle baktığımızda da TRT World de Türkiye'yi anlatan, Türkiye'nin tezlerini anlatan ve menfaatini koruyan bir yayıncılık yapacaktır" şeklinde konuştu.


“KÜRESEL SİSTEM İÇERİSİNDE EN FAZLA İHMAL EDİLEN İNSANDIR"

Küresel sistem içerisinde en fazla ihmal edilenin insanlar olduğunu belirten Akdoğan, “Gazze'de üzerine bomba yağdırılan çocuk insandır. Suriye'de katledilen 300 bin kişi insandır. Mısır'da darbe ile devrilen milletin seçilmiş siyasetçileri, cumhurbaşkanı insandır. Ama bu insanı görmeyen, duymayan, umursamayan bir anlayış var. Aslında TRT Worl'ün yapmaya çalıştığı tekrar insaniyeti hatırlatmak. TRT Haber bugün Türkiye'de bir numaralı haber kanalıdır. TRT World de inşallah dünyada ilk sıralarda bir haber kanalı olacaktır. Dünyanın 5'ten büyük olduğunu herkese gösterecektir. TRT World'ün yayın hayatına başlaması bütün bölge ülkeleri ve halkları açısından önemli bir çıkış olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından Akdoğan, beraberindeki TRT yetkilileriyle TRT World stüdyolarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

#Yalçın Akdoğan
#TRT World
#test yayın
9 yıl önce