|

TSK'dan sınıra en kapsamlı takviye

TSK, Rusya ve rejim güçlerinin İdlib’e 4 Eylül’de saldırı başlatmasından bu yana en kapsamlı takviyeyi dün yaptı. TSK, sınır bölgesinden tank ve ateş destek unsurlarını taşıyan 50 araçlık konvoyu İdlib'e sevk etti.

Yeni Şafak
08:53 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:40 - 17/09/2018 Pazartesi
Diğer
TSK'dan sınıra sevkiyat
TSK'dan sınıra sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait tank ve diğer ateş destek unsurları taşıyan 50 araçlık konvoyun dün erken saatlerden itibaren İdlib’in güneybatısında bulunan Cisr eş Şuğur bölgesine giriş yaptığı öğrenildi.

Sevkin yapıldığı bölge rejimin yığınak bölgesi

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cisr eş Şuğur bölgesi içinde kalan İştabrak köyünde TSK’nın 11 numaralı gözlem noktası bulunuyor. Cis eş Şuğur’un bir diğer önemli özelliği rejim güçlerinin İdlib kırsalına yönelik saldırılarına bu bölgeden başlamış olması. Rejim İdlib’i hedef gösterdikten sonra bu bölgeye özellikle kara unsurlarından oluşan güçlü yığınak yapmıştı.

Fırtınalar Hatay'a kaydırıldı

Türkiye’nin değişik bölgelerinden Türkiye-Suriye sınır hattına takviye dün de devam ederken, Kilis sınır hattında bulunan 40 kilometre menzile sahip fırtına obüslerinden bir kesiminin Hatay’a kaydırıldığı öğrenildi.

#Hatay
#TSK
6 yıl önce