|

TSK'ya sızan 96 FETÖ'cüye gözaltı kararı

İstanbul merkezli FETÖ'nü TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 25'i asker 20'si mahrem imam olmak üzere 45 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca Ankara merkezli yürütülen Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ operasyonu kapsamında 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak
09:24 - 9/10/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 10:05 - 9/10/2018 الثلاثاء
DHA
25 ilde FETÖ operasyonu
25 ilde FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerler ile bu kişilerden sorumlu sivillerin de bulunduğu 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin soruşturması devam ediyor.

25 ilde operasyonlar sürüyor

Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerden alınan ifadeler ile örgüt içinde kontörlü hat ve ankesörlü telefonla iletişim kuran bazı muvazzaf askerler ile bunlardan sorumlu sivil mahrem imamlar tespit edildi.

Bu kapsamda, 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet birimlerince şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 18 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli operasyonda da 51 kişiye gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kara Kuvvetleri Komutanlığında yürütülen FETÖ soruşturmasında 20’si muvazzaf 49 asker ile 2 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin FETÖ’nün mahrem imamlarıyla örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullanılan, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edildi. Bu kapsamda soruşturmayı derinleştiren başsavcılık, 5’i yarbay, 12’si binbaşı, 31’i yüzbaşı, 1’i üsteğmen ve 2’si mahrem imam olmak üzere 51 şüphelinin ismine ulaştı. 20’si aktif görevde olan 51 şüphelinin yakalanması için Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen gözaltı işlemleri devam ediyor.

#FETÖ
#İstanbul
#Ankara
٪d سنوات قبل
default-profile-img