|

Tüm senaryolara kapıları kapattı

Görüşmede, güvenlik operasyonları hakkında bilgi paylaşımında bulunduklarını belirten Davutoğlu, “Kendisi açık bir ifadeyle daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunları tek tek ele alındığında AK Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 21:13 - 17/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
HAYIR DİYECEKLER


Ben kendisinin yaklaşımını, genel başkan olarak saygıyla karşıladığımızı ifade ettim. Daha sonra olabilecek senaryolarla, bir koalisyon mümkün görülmüyor, kısa süreli seçim koalisyonu mümkün görünmüyor, azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini belirtmişti. Erken seçim kararı için de bir hükümet Meclis'e gelirse, Meclis'i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ve erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti” diye konuştu.



MAKAMI TARTIŞTIRMAM


Davutoğlu, “Bu dört konuda, herhangi bir müzakere yapmak kastıyla değil parti olarak bizim ve şahsi kanaatlerimi açıkça paylaştım. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili herhangi bir konuyu koalisyonun parçası yapmayacağımızı söyledim” dedi.



Üye vermeyecek

Başbakan Davutoğlu'nun teklif ettiği 4 seçeneğe de kapıyı kapatan Bahçeli'nin bu tutumunu Yeni Şafak, geçtiğimiz pazar günü manşetine taşımıştı. Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Bahçeli, koalisyon hükümeti zemininin oluşmadığını belirterek, seçim hükümetini işaret etti ve "MHP oluşacak seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir" dedi.



#Davutoğlu
#koalisyon
#bahçeli
#mhp
9 yıl önce