|

"Turizm sektörünün etkilenmemesi için gerekenleri yapacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, turizm sektörüne ilişkin, "Zaten Rusya pazarında bir daralma söz konusuydu. Bu süreçte biz de sektörün bu alanda etkilenmemesi için gerekenleri yapacağız" dedi.

Yeni Şafak
13:32 - 6/12/2015 الأحد
Güncelleme: 11:34 - 6/12/2015 الأحد
AA

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonucu Rusya tarafından turizm sektörüne yönelik uygulamaların etkilerinin ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantının ardından Ünal, sektör temsilcileriyle öğle yemeği programına katıldı.



Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Ünal, öncelikli olarak Rusya Federasyonu'na ait bir uçağın Suriye sınırında angajman kuralları gereği düşürülmesinden sonra başlayan süreçte, 24 Kasım'dan itibaren sektör temsilcileriyle bakanlık olarak düzenli olarak görüştüklerini belirtti.



25 Kasım'da bakanlık bünyesinde oluşturdukları kriz masası üzerinden meseleyi çok yakından takip ettiklerinin altını çizen Ünal, konunun Bakanlar Kurulu gündeminde olduğunu vurguladı.



Rusya pazarında son 1,5 yıldır bir daralma yaşandığına işaret eden Ünal, şöyle konuştu:



"Rusya'nın kendi içinde yaşadığı, içine kapanmadan ve bazı ekonomik sorunlardan kaynaklanan meselelerden dolayı zaten Rusya pazarında bir daralma söz konusuydu. Bu süreçte biz de sektörün bu alanda etkilenmemesi için gerekenleri yapacağız. Burada daha önemli olan, telafi edici tedbirlerden daha öncelikli ve önemli olan sektörümüze ilişkin yapısal tedbirler. Bununla ilgili de önümüzdeki süreçte sadece Antalya bazında değil, tüm Türkiye genelini kapsayacak şekilde 2007'de hazırlanmış olan strateji vizyon belgesini güncellemek ve yenilemek hem de yapısal tedbirleri konuşmak için sektör temsilcileriyle tekrar bir araya geleceğiz."



#Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal
#Rusya
#Mahir Ünal
#Rusya Federasyonu
٪d سنوات قبل
default-profile-img