|

'İki gündür Türk medyasını yalan haberle rehin aldılar'

TVNET'teki 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karagül, Suriye rejiminin Afrin'e gireceği iddialarına ilişkin "İki gündür Türk medyasını rehin aldılar. İngiliz haber ajansı Reuters bir operasyon kanalı olarak Türk medyasını sabote etmek için kullanıldı. Ana akım medya, bu propagandaya alet oldu. Bu talihsiz bir durum. Sadece servis edilen haberlere güvenmemeliyiz. Bizim bir bakışımız ve duruşumuz olmalı" dedi.

Yeni Şafak
21:31 - 20/02/2018 Tuesday
Güncelleme: 22:20 - 20/02/2018 Tuesday
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Suriye de, İran da olsa TSK'nın askeri kararlılığını görüyor. Türkiye'nin bu kararlılığı karşısında TSK'nın karşısına ordu olarak dikilme riskini almayacaktır. Bunu alamazlar da zaten. Bu yüzden bir takım paravan yapıları, o tarafa yönlendirip zihin karmaşası oluşturuyorlar.

Suriye'de bu tür çok sayıda örgüt var. Bunları İran mı, Esed mi yoksa üçüncü bir taraf mı kışkırtıyor? Buna çok dikkat etmek lazım. Arap ülkeleri ya da ABD bunları kışkırtıyor olabilir.

'İran açık bir şekilde PKK'ya destek veriyor' görüntüsünü göze alamaz. TSK'nın kararlılığı konusunda bu tür çete ve örgütler üzerinden Türkiye'nin kararlılığını sorgulamak hüsrandır. Afrin'e giremezler zaten birkaç güne kadar, çok hızlı bir şekilde süreç ilerleyecektir. Bu bölgede yaptığınız operasyonlar ne kadar yavaşlarsa, belirsizlikler de artıyor. O yüzden kararlılıkla operasyonun devam etmesi gerekiyor.

Suriye rejimi de, İran da, ABD de Afrin'i Türkiye'nin operasyon alanından çıkarma seçeneklerini kaybetti.

Şu anda, Türkiye'nin Münbiç'e girmesinden endişeleniyorlar. "Türkiye'nin Münbiç'e girmesini engelleyebilir miyiz?" seçeneği üzerinde düşünüyorlar. Orayı da gözden çıkarmak zorunda kalacaklar.


"Asıl savaş Suriye'nin doğusunda başlayacak"

Bir zaman sonra Suriye'nin doğusunda büyük bir kavga başlayacak. Bu kavganın içinde, Rusya, Türkiye, İran, ABD, İsrail, BAE, Suudi Arabistan olacak. Biz genelde PKK'nın İran görüntüsünü izliyoruz ama Birleşik Arap Emirklikleri açıkça PKK'ya destek veriyor.

"Afrin konusunda Türk medyasını rehin aldılar"

İki gündür Türk medyasını rehin aldılar. İngiliz Reuters bir operasyon kanalı olarak kullanıldı. Bütün Türk medyasını sabote etmek için kullanıldı. Haberler Lübnan merkezli Hizbullah'ın yayın organından yayınlanıyor. Reuters bunu kaynak göstererek, bütün televizyon ve gazetelere geçti.

'Suriye ve İran, PKK'ya destek için Afrin'e giriyor' haberleriyle Türkiye bir anlamda medya operasyonu uygulandı.

Ana akım medya, bu propagandaya alet oldu. Bu talihsiz bir durum. Sadece servis edilen haberlere güvenmemeliyiz. Bizim bir bakışımız ve duruşumuz olmalı.

Bize bir şey tuhaf geliyorsa, bunu sorgulamalıyız. Doğrultacağımız kaynaklar var. Türkiye'nin güvenlik birimleri var.

#Afrin
#Suriye
#İbrahim Karagül
#Büyük Oyun
6 years ago