|

'Türk milletinin kahramanlıklarla dolu geçmişi var'

Edirne'de bir şehit ailesine ve gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Törende konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden kahraman Mehmetçik'in görevinin ardından sağ salim vatana geri dönmesini dileyerek "Türk milletinin kahramanlıklarla, zaferlerle ve mücadelelerle geçmiş çok güzel bir geçmişi var" dedi.

Yeni Şafak
22:25 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 22:31 - 2/02/2018 Cuma
AA
Edirne Valisi Günay Özdemir
Edirne Valisi Günay Özdemir

Edirne'de, 1 şehit ailesi ve 1 gaziye, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğünce, Edirne Emniyet Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm'ün ettiği duaya, törene katılanlar "amin" dedi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

"Türk milletinin kahramanlıklarla dolu geçmişi var"

Edirne Valisi Günay Özdemir, Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden kahraman Mehmetçik'in görevinin ardından sağ salim vatana geri dönmesini dileyerek başladığı konuşmasına, "Çünkü o bölgede, Güneydoğu'da, Doğu'da, Türkiye içinde ve dışında ciddi çalışmalar, mücadeleler yapan, güçlü ve dünyaya ders veren bir Türk ordusu ve Türk milleti var. Bundan dolayı da Türk milleti ve Türk ordusuyla ne kadar gurur duysak azdır. Türk milletinin kahramanlıklarla, zaferlerle ve mücadelelerle geçmiş çok güzel bir geçmişi var." sözleriyle devam etti.

Türklerin Anadolu'ya girmeden önce Orta Asya'dan itibaren önemli ve başarılı mücadeleleri olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

  • "Malazgirt'te, Anadolu'da ciddi mücadelelerimiz olmuştur. Edirne'nin, Balkanlar'ın fethinde Türk ordusu ve Türk milletinin önemli zaferleri olmuş. Son dönemde biliyorsunuz. Balkan Savaşı'nda, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti önemli mücadeleler vermiş, önemli zaferler kazanmıştır. Yine 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız'ın halka seslenişiyle halkı sokağa davet etmesiyle yine Türk milleti önemli bir başarıyı bütün dünyaya karşı birlik ve beraberliğini göstermiştir. Görüyoruz ki tarih boyunca düşmanlarımız hiç eksik olmamış ve bundan sonra da eksik olmayacak."

Türk milletinin mazlumun yanında olmayı inancının bir gereği saydığını aktaran Özdemir, "Bu konuda da canını kanını bu ülke için feda etmiştir. Özellikle şehit ailelerimize ve gazilerimize bu konuda şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin sayesinde, sizlerin yetiştirdiği evlatlar sayesine bu ülke bağımsızlığını ve hürriyetini koruyor. Bundan sonra da inşallah koruyacak. Şehit ailelerimize, gazilerimize, gazi ailelerimize kapımız gönlümüz sonuna kadar açık." diye konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen de şehit aileleri ve gazilerin Türk milleti için çok değerli ve kıymetli olduğunu vurguladı.

"Bu vatan bize şehitler ve gazilerin emanetidir"

Vatanın bütünlüğü için her türlü zorluğa göğüs gerdiklerini ve canlarını verdiklerini aktaran Sezen, şöyle konuştu:

  • "Bizim onlara ne kadar şükran borcu olsa bunu ödememiz mümkün değil. Şehit aileleri ve gazilerimizin her zaman yayındayız. Bugün milletvekiliyiz ama yarın da insan olarak şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizdir, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Türkiye'nin her köşesinde. Bu vatan bize şehitler ve gazilerin emanetidir. İlelebet de onu korumak hepimizin görevidir. Sizlerin her zaman yanındayız. Sizlerin acınız bizim acımız ama biz de bu vatan için canımızı vermeye her zaman hazırız."

Sezen, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından, 2016'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde görev yapan ve teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan Gedikli'nin annesi Semra ve babası Cemal Gedikli ile 15 Temmuz Gazisi Yavuz Kurban'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

#Yavuz Kurban
#Günay Özdemir
#Sercan Gedikli
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce