|

Türk ordusunu durduramazlar

Ürdün’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’e gireceği yönünde haberler sızdıran Esed rejimini uyardı: Eğer rejim YPG/PKK’yı temizlemek için girerse problem yok. YPG’yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz. Bu Afrin için de Münbiç için de Fırat’ın doğusu için de geçerlidir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 04:52 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Esed PKK'yı korursa askerimiz durmaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Esed PKK'yı korursa askerimiz durmaz

Çavuşoğlu, rejimin resmi haber ajansı SANA’nın Afrin ilçesine birkaç saat içerisinde “halk güçleri” olarak adlandırılan birliklerin ulaşacağını duyurmasına ilişkin bir soruya, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatıyla teröristleri bölgeden temizlemeyi hedeflediğini vurgulayarak, “Fırat Kalkanıyla DEAŞ teröristlerini bu bölgeden temizledik. Afrin bölgesinde de bize saldıran, Türkiye’ye tehdit oluşturan YPG/PKK terör örgütünü temizlemek için bu operasyona başladık” yanıtını verdi.

ESED PKK’YI KORURSA ASKERİMİZ DURMAZ

Her zaman Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Şimdi, ‘Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer?’ bu önemli. Eğer rejim, buraya PKK’yı, YPG’yi temizlemek için girerse problem yok. Eğer burada YPG’yi korumak için, koruma sağlamak için giriyorsa bizi, Türkiye’yi ve Türk askerini hiç kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerlidir, Münbiç için de geçerlidir. Fırat’ın doğusu için de geçerlidir.”

GİZLİ AJANDAMIZ YOK

İki ülkenin Suriye ve Irak gibi bölgesel konularda da aynı görüşte olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu ülkelerin sınır bütünlüğünü destekleyen komşu ülkeler olarak Türkiye ve Ürdün’ün başka hiçbir gizli ajandası olmadığını, barış ve istikrar için birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

  • Sekretere dersini verdi
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afrin operasyonunu eleştiren Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt’a tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Türkiye’ye eleştiriler yöneltmeye kalkan Arap Birliği’nin, Suriye’de askeri harekâtlar düzenleyen ABD başta olmak üzere diğer Batılı ülkelere sessiz kaldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keşke” dedi. Çavuşoğlu, Türkiye’ye eleştiriler yöneltmeye kalkan Arap Birliği’nin, Suriye’de askeri harekâtlar düzenleyen ABD başta olmak üzere diğer Batılı ülkelere sessiz kaldığına da dikkati çekti.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Ürdün
#Afrin
#Esed
6 yıl önce