|

Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın devamıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak' programında konuştu. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı daha önceki devletlerimizin birbirlerinin devamı olduğu gibi Osmanlı'nın devamıdır. Elbette sınırlar değişmiştir, yönetim biçimleri değişmiştir, yönetime esas belgeler değişmiştir ama öz aynıdır, ruh aynıdır hatta kurumların pek çoğu aynıdır. Bu bakımdan Sultan Abdülhamid'i de devletimizin son 150 yılına damgasını vuran en önemli, en vizyoner, en stratejik zihne sahip şahsiyetlerden biri olarak görüyoruz." dedi.

Yeni Şafak
20:26 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 22:33 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak' programında konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak' programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Bir devrin resmî anlayışı Sultan Abdülhamit’e daha çok hasımlarının, yeminli düşmanlarının ve azılı rakiplerinin penceresinden bakmıştır. Öyle ki, ders kitaplarında adı Kızıl Sultan olarak dahi geçirilebilmiştir.

Sultan Abdülhamid ne yazık ki bir dönem ülkemizde görmezden gelinmiş, ihmal edilmiş hatta karalanmaya çalışılmıştır.

Sultana yönelik (Sultan Abdülhamid) bağnaz bakış açısının marjinal bir kesimde halen hüküm sürdüğünü görüyoruz. Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor.

Tarih bir milletin sadece mazisi değil, istikbalinin de pusulasıdır. Geçmişiyle bağı kopan bir topluluğun millet olarak varlığını sürdürmesi de imkânsızdır.

İlber Ortaylı Hocamızın ifadesiyle "Dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparatoru olarak kendi dönemine damgasını vurmuş olan Sultan Abdülhamid ne yazık ki ülkemizde karalanmaya çalışılmıştır"



Hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle gurur duyuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı daha önceki devletlerimizin birbirlerinin devamı olduğu gibi Osmanlı'nın devamıdır. Elbette sınırlar değişmiştir, yönetim biçimleri değişmiştir, yönetime esas belgeler değişmiştir ama öz aynıdır, ruh aynıdır hatta kurumların pek çoğu aynıdır. Bu bakımdan Sultan Abdülhamid'i de devletimizin son 150 yılına damgasını vuran en önemli, en vizyoner, en stratejik zihne sahip şahsiyetlerden biri olarak görüyoruz.

Aleyhindeki onca kampanyaya rağmen Abdülhamid Han milletimizin yüce hafızasında Ulu Hakan olarak kalmıştır. Ulu Hakan Sultan Abdülhamit Han’ı rahmetle yad ediyorum.

Abdülhamit’e hakaret etmekte pek mahir olanlar onun eğitim, teknik, bilim, sanayi, sanat, kültür, diplomasi gibi alanlardaki reform mirasını sürdürmekte aynı başarıyı gösteremediler.



#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
6 yıl önce