|

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel: Gelen her fotoğraf bir belgeydi

Yarışmanın jüri üyesi Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Gelen her bir fotoğraf şehit meslektaşımız Mustafa Cambaz’ın anısına ve adına yakışır birer belgeydi” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
00:00 - 11/06/2022 Cumartesi
Güncelleme: 00:15 - 11/06/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel
Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel

Yarışmanın jüri üyesi Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel de yarışmanın yıllarca sürmesini temenni ettiğini söyledi. Özel şunları söyledi:



  • "Yaşadığı dönemin tanıklığını gazete sayfalarının yanı sıra kitaplarıyla da, basılı eserleriyle de kalıcı bir belgeye dönüştüren şehit Mustafa Cambaz adına yapılan bu yarışmada jüri koltuğuna oturmak benim temsil ettiğim camia adına büyük bir onurdu. Yaklaşık 5 bin kare fotoğrafın katıldığı yarışmada fotoğrafları tek tek tartışarak en objektif seçime ulaşmaya çalıştık. Gelen her bir fotoğraf şehit meslektaşımız Mustafa Cambaz’ın anısına ve adına yakışır birer belgeydi. Bu yarışma sayesinde ödül alan fotoğraflar tarihin sayfalarına kalıcı bir belge olarak taşınacak ve şehit Mustafa Cambaz’ın mücadelesi de hafızalara kazanacak. Cambaz’ın adıyla fotoğraflar sergilerle ve basılı eserlerle gelecek nesillere de aktarılacak. ”
#Türkiye Foto Muhabirleri Derneği
#Rıza Özel
#Mustafa Cambaz
2 yıl önce