|

Türkiye ve Rusya arasında görüşme trafiği başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Rusya'nın Soçi kentinde görüştü. Putin ve Erdoğan'ın da Çin'de gerçekleştirilecek olan G20 zirvesi öncesinde buluşabileceklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Suriye konusunda Rusya ile koordinasyon sağlanacak" dedi.

Yeni Şafak
12:01 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 13:29 - 1/07/2016 Cuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus mevkidaşı Putin'in Çin'de düzenlenecek olan G20 zirvesi öncesinde bir araya gelebileceği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus mevkidaşı Putin'in Çin'de düzenlenecek olan G20 zirvesi öncesinde bir araya gelebileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Soçi'de görüştü.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesinde vardıkları anlaşma doğrultusunda bugün Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Soçi'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.



'Suriye konusunda koordine olacağız'


Görüşme sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus mevkidaşı Putin'in Ağustos'ta Soçi'de görüşebileceğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya ile Suriye konusunda koordinasyon sağlayacağını da kaydetti.



Çavuşoğlu şöyle konuştu;



Son derece yapıcı ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Yakın diyalog içinde olacağız. Erdoğan-Putin görüşmesi için hazırlık yapacağız. Gereksiz olay ve kazaların yaşanmaması için Suriye'de Rusya ile koordine olacağız. Bizim Rusya ile hemfikir olduğumuz bir konu vardı, Suriye'de siyasi çözüm en iyi çözümdür. Dolayısıyla Suriye'nin birliği bütünlüğü konusunda hemfikirdik. Esed'in kalması gitmesi konusunda farklı görüşmelerimiz oldu. Şimdi aynı görüşlerdeyiz diyebilmek zor, ancak önemli olan olumlu olumsuz her konuyu Rusya ile görüşebilmemiz.



İki bakan, Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesinin ardından Aralık ayında krizi çözmek için bir kez daha bir araya gelmişti.



'Erdoğan ve Putin G20 öncesi görüşebilir'


Kremlin tarafından bugün yapılan bir açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında Çin'de gerçekleştirilecek G20 zirvesi öncesi buluşmasının ihtimal dışı olmadığı belirtildi.



Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "(Türkiye ile ilişkilerin eskiye dönmesi için) Bir ay veya daha uzun sürebilecek yoğun görüşmeler olacak gibi görünüyor" dedi.












#Çavuşoğlu
#Lavrov
#Soçi
8 yıl önce