|

Türkiye’nin en büyük müzesinde sona gelindi

Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri olacak olan 'Şanlıurfa Müzesi'de sona gelindi. Turizmin lokomotifi olacak müzenin Mayıs ayında açılması planlanıyor.

Yeni Şafak
10:55 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 07:57 - 24/04/2015 Cuma
IHA

Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, müzenin Mayıs ayı içerisinde açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Ercan,"Yaklaşık 2,5 yıl önce başlattığımız müzede sona geldik. Şu anda müzede sergileyeceğimiz eserlerin tamamını sergiye yerleştirdik. Yaklaşık 10 bin eser sergide sergileniyor"diye konuştu.



Ercan, eserlerin bilgi etiketleri ve dönemlerle ilgili bilgi panoları hazırladıklarını ifade ederek, "Çok ufak tefek düzenlemeler kaldı. Yorucu bir süreçten geçtik. Müzenin yapım süreci, arazi tahsisi gibi. Başarılı olarak nitelendirebiliriz bu çalışmayı. 70 bin esere hiçbir zarar vermeden bir yerden bir yere taşımak çok kolay bir iş değil. Taşradan getirtilmesi gereken mozaikler vardı. 560 metrekare mozaik. Siverek, Halfeti, Viranşehir'den getirtip Mozaik müzemizde sergileme fırsatı bulduk. Depolarımızdaki eserleri de çıkardık" dedi.



Ercan, müzeyi ziyaret edecek misafirleri büyük sürprizler beklediğini kaydederek, "Mayıs ayının sonuna doğru müzemizi açacağız. Uluslararası anlamda ses getirecek bir müze özelliği taşıyacak. Yurt dışından turlar bizimle temasa geçti, ne zaman açılacak diye. Bizi bu durum çok sevindiriyor. İlin ve bölgenin turizmine ciddi anlamda katkı sunacağız. Turizm ciddi anlamda bir alt yapı gerektiriyor. Otelleriyle, ulaşımıyla her açıdan bir bütünü oluşturuyor. Bizim bölge olarak sorunlarımızı ivediyle çözüp ciddi bir turizm kenti olma yolunda hareket etmemiz gerekiyor. Müzemiz, turizmin lokomotifi olacak. Göbeklitepe eserleri sergilenecek. Tüm eserleri görme imkanımız olacak" ifadelerine yer verdi.

#Şanlıurfa Müzesi
#Türkiye’nin en büyük müzesi
#Müslüm Ercan
#şanlıurfa müzesi açılış
9 yıl önce