|

Türkiye'nin ilk uykuda cinayet davası sırlarıyla bitiyor

Türkiye'nin ilk 'uykuda cinayet' davası, karar duruşması için ertelendi. Savcı, Cemal Delibaş’ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme, karar için duruşmayı 1 hafta sonraya erteledi.

Yeni Şafak
10:54 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:48 - 2/01/2016 Cumartesi
Diğer

Türkiye'nin ilk 'uykuda cinayet' davası, karar duruşması için ertelendi. İstanbul'da yaşayan Cemal Delibaş, iddiaya göre 59 günlük eşi Öznur Delibaş'ı sabah yanında kaskatı buldu. Şoka giren genç adam, Adli Tıp raporuyla kahroldu. Çünkü eşi boğularak öldürülmüştü ve zanlı da kendisiydi. Delibaş'ın hatırladığı tek şey, rüyasında kendisini kovalayan birinin boğazını sıktığıydı.



Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebiyle Adli Tıp'a gönderilen sanık, 3 haftalık müşahede sırasında uykusunda sorun yaşamadı. Delibaş için “Cezai ehliyeti vardır" raporu verildi. Avukatı Suna Çalışkan nedeni olmayan cinayet için savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği sanığın hastalığı senede 2-3 kez yaşadığına dikkat çekerek “Bu hastalık böyle teşhis edilemez" dese de Türkiye'de hastalığı ortaya çıkaracak uzman kurum bulunamadı. Habertürk'te yer alan habere göre mahkeme, sanığın hastalığının çözülmesi için uzun süreli müşahede talebini reddetti ve savcının mütalaasını istedi.



Savcı, Cemal Delibaş'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Davada heyecanlandığı için kendisini ifade edemediğini söyleyen sanık, önceden hazırladığı metni okudu. “Onu çok seviyordum. Ben öldürdüysem de bunu bilmek istiyorum. 4 yıldır yargılanıyorum, derdimi anlatamıyorum. Artık verin cezamı" dedi. Mahkeme, karar için duruşmayı 1 hafta sonraya erteledi.



#REM cinayeti
#uykuda cinayet
#Cemal Delibaş
#Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi
#Adli Tıp
#Suna Çalışkan
8 yıl önce