|

Türkiye’yi Endülüs yapma niyetindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yıl önce Çanakkale’ye silahlarıyla dayananların asla nedamet getirmediğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye’yi Endülüs yapmak isteyenler, Orta ve Doğu Afrika’ya çevirmek isteyenler, Türkiye’yi Doğu Avrupa ve Balkanların akıbetine uğratmak isteyenler bu niyetinden asla vazgeçmiş değil” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:42 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazi ve şehit yakınlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni şereflendirdiğini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan yardımcıları ve bakanların katıldığı törende Erdoğan, özetle şunları söyledi:


ŞEHİTLER SAYESİNDE AYAKTAYIZ 

Bu ülke, bu millet, şehitlerimizin ve gazilerimizin yüzü suyu hürmetine ayaktadır. Sultan Alparslan’dan başlayarak, Osman Gazi’lere, Fatih’lere, Yavuz’lara, Gazi Mustafa Kemal’lere kadar uzanan büyük mücadele zincirinin halkasında yer alan her bir gazi ve şehit bu toprakları vatan yapan ilahi beratın birer mühürleridir. Bu ülkenin 78 milyon vatandaşının her biri, erkeğiyle, kadınıyla, hatta çocuğuyla, yaşlısıyla, gerektiğinde şehit olmayı şeref olarak gördüğü içindir ki, bu topraklar hala bizim vatanımızdır. 


KADİM MÜCADELE SÜRÜYOR

Aksi takdirde, bizi burada bir gün barındırmazlar. Sanmayın ki, Hakk’la batıl arasında bin 400 yıl önce başlayan mücadele bitti. Sanmayın ki, bin yıl önce bu topraklara gözlerini dikenler amaçlarından vazgeçti. Sanmayın ki, yüz yıl önce Çanakkale’ye, hemen ardından Anadolu’nun dört bir köşesine, dönemin en güçlü ordularıyla, silahlarıyla, teknolojisiyle dayananlar yaptıklarından nedamet getirdi. Asla… Bu kadim mücadele sürüyor, sürecek. 


Bize düşen, bu bilinçle, ‘iki güzelden biri’ne daima hazır olarak çalışmak, tedbirlerimizi almaktır. Türkiye’yi Endülüs yapmak isteyenler, Türkiye’yi Orta ve Doğu Afrika’ya çevirmek isteyenler, Türkiye’yi Doğu Avrupa ve Balkanların akıbetine uğratmak isteyenler bu niyetlerinden asla vazgeçmiş değiller. Türk, sadece bizim ülkemizde etnik anlam taşır. Batılılar gözünde geçmişten bu yana her Müslüman, Türk’tür, öyle tanımlanır. Bu asla bir üstünlük ifadesi değildir; sadece tarihi hakikatlerle çerçevelenmiş bir tespittir. Bu durum aynı zamanda, tarihin milletimize yüklediği sorumluluğun da ifadesidir.


Duygulandıran madalya töreni 

Konuşmasının ardından Erdoğan, Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti. Erdoğan’ın, madalya tevcihleri sırasında, gaziler ve şehit yakınları arasında samimi diyaloglar da yaşandı. Yarasından dolayı konuşma güçlüğü çeken, Gazi Polis Memuru Nevzat Murat’ın, tedavisinde görev alan GATA personeline teşekkür etmesi ve “Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek, yaşayabilecek bir vatan için uğraşıyoruz” sözleri Erdoğan’ı duygulandırdı. Gazi Astsubay Başçavuş Veli Güven’in, madalyasını almak için sahneye çıktığı sırada çocuğunun sahnede koşturması ve Türk bayrağına sarılması hüzünlü anların yaşandığı törende katılanları gülümsetti ve alkışa neden oldu. Sahneye çocuklarıyla çıkan gazilerin bazılarına 3 çocuk tavsiyesinde bulunan Erdoğan, gazi ve şehit yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi ve resepsiyon verdi. Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni 44 ilde eş zamanlı 

olarak yapılan törenlerde 212 gazi ve şehit yakınına madalyaları verildi.

Bedelini çok ağır ödedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASELSAN yerleşkesinin açılış töreninde, “Artık eski Türkiye yok, şimdi yeni Türkiye var” mesajı verdi.  Erdoğan, “Biz asla savaş peşinde bir ülke olmadık, olmayacağız. Yeni Türkiye, savunma sanayinde sadece kendi kendine yeten değil, tüm dostlarına yardımcı olan, onların da ihtiyaçlarını karşılayan bir Türkiye olacaktır” dedi.


GAFLETE DÜŞMEYECEĞİZ

Çanakkale Savaşı’nda insan üstü bir mücadele ortaya koyan kahraman askerlerin “Bir daha Balkan yenilgisi utancı yaşamak istemediklerine” yönelik söylemlerini anımsatan Erdoğan, “Biz de bir daha uçak üretmek için kurduğumuz fabrikada masa üretmek zorunda kalma utancını yaşamak istemiyoruz. Bu ülke benzini olmadığı için yolda kalan arabaya bakıp otomobil fabrikası kurmaktan vazgeçme gafletine inşallah bir daha kapılmayacak” diye konuştu.


BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİK

Bu yıl 40. kuruluş yıl dönünümünü kutlayan ASELSAN’a “41 kere maşallah” diyen Erdoğan, Türkiye’nin uçak, tank ve otomobil üretme girişimlerinin yarım kalmasına dikkati çekerek, “Yıl oldu 2015. Biz hala yerli tasarım araba üretimi için kapı kapı dolaşıyoruz. O tarihlerde kaçırılan fırsatların bedelini Türkiye çok ağır  ödedi, hala da ödüyoruz” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: 

“Tasarımdan teknolojisine kadar her safhasını yürüttüğümüz projelerdeki başarılar bize daha büyük hedefler için umut veriyor. Altay tankının seri üretimine yakında başlanacak. ATAK helikopterinin üretimine başlandı, ANKA insansız hava aracı projesi seri üretimi çalışmaları sürüyor. HÜRKUŞ eğitim uçağının da seri üretimine başlanacak. Kirpi zırhlı araçlar, tanksavar füzeler, güdümlü roket, uydu, milli piyade tüfeğiyle savunma sanayinin her alanında sevindirici gelişmelere şahit oluyoruz.”

STRATEJİK MESELEMİZ

Erdoğan, “2023'te savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı inşallah büyük oranda ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Çünkü bunlar bizim stratejik" dedi.

#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Endülüs
#ASELSAN
9 yıl önce