|

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: İmamoğlu randevu verdi mi yoksa aldı mı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’da kar kabusu yaşanırken İBB Başkanı İmamoğlu’nun bir balıkçı lokantasında İngiliz büyükelçi ile yemek yemesine bir anlam veremediğini belirterek sert sözlerle eleştirdi. Yazıcı, İstanbul’da bir kriz yaşanırken önceden de koordine edilmiş olsa bile her programın iptal edilebileceğini belirterek, “Bu yemek programı iptal edilebilirdi. Bir kriz anı vardı. ‘16 milyon İstanbullu’ diye başlayan bir sürü cümle kuracaksınız, ama o kriz yönetiminde bir randevunuzu iptal etmeyeceksiniz. Randevu artık verdi mi yoksa aldı mı onu da bilemiyoruz” dedi.

00:34 - 27/01/2022 Perşembe
Güncelleme: 00:51 - 27/01/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Şadi Yazıcı
Şadi Yazıcı

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz büyükelçisi ile balıkçıda yemek yemesi tepkilere neden oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuk olduğu TVNET canlı yayınında, İstanbul’da yaşanan kriz anında İBB Başkanı’nın İngiliz büyükelçi ile yemek yemesini sert sözlerle eleştirdi. Ayrıca Yazıcı, İmamoğlu’nun yemeğe gittiği sırada yolları açan kar küreme aracının da birçok İstanbulluyu mahsur kalmaktan kurtarabileceğini belirtti.

"'NEDEN YEMEK YEDİ' DEMİYORUZ

RANDEVUYU İPTAL ETMELİYDİ"

  • Şadi Yazıcı, yaptığı açıklamada, “Bir hekim olarak söylemem gerekir ki, yemek ve içmek fizyolojik bir ihtiyaçtır. 24 saat AKOM’da görev yapılır ve AKOM’un yemekhanesi de vardır. Belediye başkanları olarak bizim de kendi çapımızda krizlerimiz olabiliyor.
    Yemek çok aklımıza gelmez. Bazen başımız ağrır ve ‘Ben yemek yemedim’ dersiniz. Yanınızdakiler sandviç verirler. Kriz anında böyle bir durum vardır. Kriz anında yemek programları, yemekler hatta dışarıdaki yemekler iptal edilir. Yemek yenmeli. Yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır. Zaten ben niye yemek yedi demiyorum.
    Bu yemek programı iptal edilebilirdi. Bir kriz anı vardı. ‘16 milyon İstanbullu’ diye başlayan bir sürü cümle kuracaksınız, ama o kriz yönetiminde bir randevunuzu iptal etmeyeceksiniz. Randevu artık verdi mi yoksa aldı mı onu da bilemiyoruz. 2 gün boyunca kamu alanında hizmetler tatil edildi. Böylesine bir durumda randevuyu vermiş olsanız da almış olsanız da iptal edilebilirdi” dedi.

"İBB BAŞKANI’NIN ARKASINDAN YOL KÜREYEN ARAÇ BELKİ BİRKAÇ İSTANBULLUYU KURTARABİLİRDİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun restorana yemek yemeye gittiğinde kar küreme aracını da yanında götürmesini de eleştiren Yazıcı,
“Binlerce insan kar küreme aracı gelmediği için yollarda mahsur kaldı. Kimisi üşüdü, kimisi aç kaldı. Bir umutla kurtarılmayı bekledi. Ama görüyoruz ki böylesine bir kriz anında kar küreme aracı da İBB Başkanı’nın peşinden gitmiş. O araç belki de mahsur kalan birkaç vatandaşı kurtarmaya yetebilirdi. Bunu bile düşünmemesi yaşanan olayın vahametini gösteriyor”
dedi.

“VATANDAŞIN ŞİKAYET ETMESİNİ TROLLÜKLE SUÇLAMAK KOMİK BİR DURUM”

  • Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü ’nün insanları trollük ile suçlaması sorusuna ise bir hikayeyi örnek vererek cevapladı.
    “İki âma, niye dolamaları iki iki yiyorsun diye birbirine şikâyet ediyormuş. Sonra, ‘Göremiyorsun’ nereden biliyorsun diye sorduklarında, ben öyle yapıyorum o yüzden söylüyorum’ diyorlarmış. Trollük yapanların, trollükle suçlamalarını ben bu şekilde yorumluyorum. Vatandaş yolda kalmış ve 10 saat beklemiş. Vatandaşın şikayet belirtmesini trollükle suçlamak komik bir durum”
    dedi.
#Tuzla
#Ekrem İmamoğlu
#İBB
#Şadi Yazıcı
2 yıl önce