|

Umut’un hikayesi beyaz perdede

Türkiye ve Rusya’da örnek anne seçilen Gülsüm Kabadayı ile Rus asıllı Umut’un hikayesi, Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından beyaz perdeye taşınıyor. Çekimleri Nisan ayında başlayacak olan filmin 2020’de vizyona girmesi planlanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 00:53 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gülsüm Kabadayı ile Rus asıllı Umut’un hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.
Gülsüm Kabadayı ile Rus asıllı Umut’un hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Antalya’da 30 Ağustos 2008 tarihinde trafik kazasında ağır yaralanan ve doktorların yaşamaz dediği gence Umut ismini koyarak 10 yıl yaşamasına vesile olan, kendi çocuklarından ayırt etmeyerek bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı ve Umut’un hikayesi film oluyor. Türkiye’de ve Rusya’da örnek anne seçilen ve tüm dünyada konuşulan Gülsüm Kabadayı’nın Umut ile tanışması ve 10 yıl boyunca yaşadıkları hayat, ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından beyaz perdeye taşınıyor. “Bir Umut” isimli filminin çekimlerine ise Nisan ayında Antalya’da başlayacak ve 2020’de vizyona girecek.


FİLMİN BİR BÖLÜMÜ RUSYA’DA ÇEKİLECEK

Bodrum’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Türk Filmleri haftası kapsamında CineBodrum etkinliğine katılarak sinema salonu sahipleriyle buluşan ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Bir umut” filminin çekimlerine Nisan ayında Antalya’da başlayacağını söyledi. Gülsüm anne rolünü ise usta oyuncu Binnur Kaya’nın oynayacağını açıklayan Uslu, Rusya’nın ünlü oyuncularının da filmde rol alacağını filmin bir kısmını ise Rusya’da çekeceklerini söyledi. 2020 yılında vizyona girecek olan filmin Oscar içinde çalışmalarının başladığını bildirdi. Uslu, filmin tamamen gerçek hikayeden aktarılacağını sözlerine ekleyerek “Ayla filmindeki gibi bu filmde de gerçekçiliğe önem verdik. Filmin başında ve sonunda Gülsüm annenin ve Umut’un görüntüleri olacak. İnşallah 2020 yılında sinemaseverleri “Bir Umut” filmi ile buluşturacağız. Bu film Oscar’a koşacak” dedi.


İKİ ÜLKE ARASINDA DOSTLUK HİKAYESİ

Uslu, “Ayla” filminde olduğu gibi iki ülkeyi ilgilendiren bir hikaye olduğunu söyleyerek şunları aktardı: “Bu seferde Türkiye ile Rusya’yı ilgilendiren bir hikaye. Eminim Rusya’da filme sahip çıkacak. Şu anda Rusya hikayeye ve Gülsüm anneye bizden daha çok sahip çıkmış durumdalar. İki ülke omuz omuza vererek inşallah Oscar yolunda bir adım atarız”

#Rusya
#Umut
6 yıl önce