|

Unutmayacağız kaybetmeyeceğiz

Tarihimizin en ağır saldırısı olan 15 Temmuz 2016’daki ülkeyi işgal girişimine direnen milletimiz iki yıl sonra dün yine aynı ruhla meydanlara yürüdü. Yüzbinlerce insan, direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde toplandı. Başkan Erdoğan, “Unutturmayacağız, unutmayacağız. Milletimiz, asırlardır sahada kanıyla canıyla bileğinin hakkıyla kazandıklarını, masada söz oyunlarıyla diplomasi tuzaklarıyla, gafletle hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz’da FETÖ’cü alçakların 34 kişiyi şehit ettiği Şehitler Köprüsü’nde yüzbinlerin katılımıyla dev bir anma gerçekleştirildi.
15 Temmuz’da FETÖ’cü alçakların 34 kişiyi şehit ettiği Şehitler Köprüsü’nde yüzbinlerin katılımıyla dev bir anma gerçekleştirildi.

15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde hainlerin 34 vatandaşı şehit ettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yüz binlerin katılımıyla dev bir ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’ gerçekleştirildi. Çevre iller ve İstanbul’un dört bir yanından vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren anmanın gerçekleştirileceği alana akın etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bulunduğu noktaya bakan evlere dev Türk bayrakları asılması dikkat çekti. Darbeye katılan askerlerin çıkış noktasından biri olan Kuleli Askeri Lisesi’ne de iki dev bayrak asıldı.

ALANA KOŞARAK GELDİLER

Saat 18.00 itibariyle güvenlik kontrollerinin ardından köprünün Anadolu yakasındaki tören alanına alınan vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” , “Her Türk asker doğar” şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi. Alanda bazı medya temsilcilerine tepki gösterilmesi üzerine kürsüden tüm basın mensuplarına saygı gösterilmesi gerektiği yönünde uyarı anonsu yapıldı. Tören şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camisi İmamı İshak Danış, Kur’an-ı Kerim okudu.


ŞEHİTLER İÇİN DUA

Aynı dakikalarda Kısıklı’da bir araya gelen binlerce vatandaş da tekbir ve sloganlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kısıklı’daki evinden yürüyerek ‘Şehitler Makamı’na geldi. Burada Şehitler Abidesi’nin içinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tüm şehitler için dua etti. Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yürüyerek tören için hazırlanan tören alanına geldi. İsminin anons edilmesinin ardından kürsüye gelen Erdoğan, satır başları ile şunları kaydetti:


ÇANAKKALE RUHU SÜRÜYOR

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardından fedakarlık vardır. Kurtuluş Savaşı’nda bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. 1923 şafağı anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü.

KIYAMA KALKMANIN ADI

15 Temmuz gecesi de Türk milleti cesareti dirayeti mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayi Milliye ruhunun hala diri olduğunu göstermiştir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. Şairin dediği gibi ‘Ezan-ı bilal için, o şanlı hilal için, bizler istiklal için kıyam ettik, kıyam.’ 15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Bu zafer mazlumların zaferidir.

DARBE DEFTERİNİ KAPATTIK

Bu tarihi değişimle Türk demokrasisine çağ atlattık. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. Öncelikle 15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu, kimin de sadece iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri ikide bir gündeme getirmesek de onları asla unutmayız, unutturmayız. Hele hele ülkemizden kaçan darbecileri bağırlarına basanların ilkesizlikleri asla hafızamızdan silinmeyecektir.


AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK

Bunun yanında gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında FETÖ ile mücadelemizi aralıksız devam ettireceğiz. İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan 2 tane arka arkaya geldi. Takip ediyoruz, gelecekler, gelecekler... Pensilvanya’daki mel’unun takiyye, hile, yalan, dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, bu böyle biline. Bu çevrede tanklara alkış tutanları, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy’de havalimanında tankların arasından çıkıp Bakırköy Belediyesi’ne sığınanları asla unutmuyoruz ve unutmayacağız. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yok.

#Başkan Erdoğan
#15 Temmuz
#Şehitler Köprüsü
6 yıl önce