|

Uyum zili çaldı

Yeni eğitim öğretim yılında, okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf, ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri ile liseye başlayacak öğrenciler için uyum haftası başladı. Okula yeni başlayan çocukların adapte olması için hafta boyunca, ‘çocuk-aile-öğretmen tanışma’, ‘okul ve eğitim ortamını tanıma’, ‘arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma’ gibi etkinlikler düzenlenecek.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:44 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Okula yeni başlayan çocukların adapte olması için etkinlikler düzenlenecek
Okula yeni başlayan çocukların adapte olması için etkinlikler düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 12 yıldır öğrencilerin kaygılarını azaltmak için uyguladığı okula uyum haftası sebebiyle okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri, liseye başlayacak hazırlık sınıfı ve 9’uncu sınıf öğrencileri için ilk zil bugün çaldı. Uyum haftası boyunca okullarda "çocuk-aile-öğretmen tanışma", "okul ve eğitim ortamını tanıma", "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenlenecek.

ÇOCUKLARINIZI YALNIZ BIRAKIN

İstanbul’daki Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu’nda görev yapan 22 yıllık öğretmen Tülay Güç, çocukları okula başlayan ve anne-babalara önerilerde bulundu: "Çocuklarımla ilk başta sevgi temeli oluşturuyor ve güvenlerini kazanıyorum. Uyum sürecinde sevgi ve güven duygusunu oluşturmak çok önemlidir. Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde ve yakın kafelerde 1-2 hafta bekleyecek olan velilerimiz oluyor. Bu velilerimizden, çocukların okul hayatına alışmaları için bir an önce yalnız bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğer velilerimiz çocukları yalnız bırakırlarsa, çocuklarımız da okula alışmaları gerektiğini hissedecekler ve böylece öğretmenlerine alışacaklardır. Yani çocuklarımızın eğitime, okula ve öğretmenine alışması için anne-babanın varlığını okulda hissetmemesi gerekiyor."

  • 141 milyon ders kitabı hazır
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından örgün eğitim gören öğrencilere ücretsiz verilen toplam 141 milyon 505 bin 230 ders kitabının baskısı tamamlandı. Tüm ders kitapları, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü okullarda sıraların üzerinde olacak. Yetkililer, ders kitaplarının baskı ve dağıtım sürecinin MEB tarafından yakından takip edildiğini, kağıt fiyatlarının dolara bağlı artmasının ders kitaplarının baskı sürecini etkilemediğini ve eğitim öğretimi aksatacak herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

MEB’den velilere kitapçık desteği

Milli Eğitim Bakanlığı ebeveynleri çocuklarının okula uyum sürecine ilişkin bilgilendirmek ve desteklemek için hazırladığı “Çocuğum Okula Başlıyor” isimli kitapçığı uyum haftasında velilere dağıtmaya başladı. Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Haluk Yavuzer ve Prof. Dr. Acar Baltaş’ın da katkıda bulunduğu kitapçık öğretmen ve akademisyenler tarafından hazırlandı.


Okul timleri görev başında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uyum haftasının başlaması ile birlikte öğrencilerin güvenliği için harekete geçti. İstanbul'daki 39 ilçede, 9 bin 500 polisten oluşan 850 ekip kontrol ve denetim için göreve başladı. 9 bin 500 polisin görev aldığı uygulamalarda, 2 polis helikopteri havadan, 9 polis botu ise denizden katılım sağladı. MOT (Mobil Okul Timleri) ise riskli okullar civarında gerekli emniyet tedbirleri aldı.

#Eğitim
#Okul
6 yıl önce