|

Uyuşturucu bağımlısı gençlere tedavi imkanı

Uyuşturucu ve madde bağımlısı olup sosyal güvencesi bulunmayan gençlere ücretsiz tedavi imkanından yararlanabilmeleri için düğmeye basıldı.

Yeni Şafak
20:21 - 24/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:54 - 24/08/2015 Pazartesi
IHA

Uyuşturucu ve madde bağımlısı olup sosyal güvencesi bulunmayan gençlere ücretsiz tedavi imkanından yararlanabilmelerini sağlayacak proje için düğmeye basıldı.


Adeta ülkenin kanayan yarası haline gelen sorunun çözümü için AK Parti Eskişehir Sosyal İşler Başkanlığı ile Eskişehir Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD) masaya oturarak sosyal güvencesi olamadan madde bağımlısı gençlerin tüm hastanelerde tedavisini sağlamak için ortak proje hazırlayacak. Proje sonrası konusuyla ilgili üst bürokrasi yetkilileri harekete geçirilerek sorunun çözümü oluşturulacak.


ORTAK HAREKET EDİLECEK

AK Parti Eskişehir Sosyal İşler Başkanı Ahmet Alsat ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Patel, Eskişehir Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Emin Can ile bir araya gelerek madde ve uyuşturucu bağımlısı gençlerin yaşadığı en büyük sorunu masaya yatırdı. ÇEVSAD önderliğinde madde ve uyuşturucu bağımlısı gençlerin rehabilite edilerek topluma kazandırılması amacıyla yürütülen “Bizim Çocuklar" projesinin yeni bir kolu olacak proje için ön görüşme yapıldığı mesajını veren AK Parti Eskişehir Sosyal İşler Başkanı Ahmet Alsat, projede yaşanılan en büyük sorunun çözümü için ortak hareket edeceklerini söyledi.


SOSYAL GÜVENCESİZ TEDAVİ İMKANI

Konu öncesi açıklamada bulunan ÇEVSAD Başkanı Emin Can, yaşanılan en büyük sorunun sosyal güvencesi olmayan madde bağımlısı çocukların tedavi edilebilmesi olduğuna dikkat çekti. Can, “Bu sorun sadece iktidar partisinin değil bu sorun herkesin temel sorunudur. Herkesle birlikte bizim çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün madde bağımlılığını eskiden büyükşehirlerde görürken şimdi köylerimize kadar inmiş durumda. Bizim bu çocuklarla ilgili yaşadığımız en büyük sorun tedavi sürecinde ortaya çıkmaktadır. Bu çocukların sağlık bakımları yapılması şarttır. Ancak sağlık kuruluşları sosyal güvencesi olmadan bu çocuklara bakamayacağını söylüyor. Sizden istediğimiz bu çocuklara sosyal güvencesi olmadan da sağlık yönünden tedavilerini yaptırılmasını sağlamanız. Tek isteğimiz ve bu çocuklara yapacağınız en büyük iyilik sosyal güvencesiz tüm sağlık tedavilerinin yapılmasını sağlamanız olacaktır" dedi.


“BİRLİKTE ÇÖZELİM"

AK Parti Eskişehir Sosyal İşler Başkanı Ahmet Alsat ise yaşanan bu sorunun ülke genelinde bir kanayan yara olduğunu kaydetti. Alsat, “Biz birlikte hareket ederek bu sorunu çözmek için düğmeye basalım. Ortak hazırlayacağımız proje kapsamında bu sorunun çözümü için Ankara'yı bilgilendirerek bürokratik engelleri ortadan kaldıralım ve konusunda yetkili bakanlıklarla sorunu çözüme kavuşturalım" diye konuştu.

#Uyuşturucu bağımlısı gençler
#tedavi imkanı
#ÇEVSAD
9 yıl önce