|

Uyuşturucu biterse terör de biter

PKK’nın uyuşturucu ticaretinden yılda 1.5 milyar dolar kaynak sağladığını belirten İçişleri Bakanı Soylu, örgütün gücünü uyuşturucudan aldığını söyledi: Uyuşturucu terörü finanse ediyor, terör de uyuşturucuya kanal açıyor.

M. Şakir Saraç
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:09 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'nine katıldı.
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'nine katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'nine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör ve uyuşturucunun birbirini besleyen meseleler olduğunu vurguladı. Avrupa'nın bilim ve teknolojinin yanı sıra bir de “ölüm kimyası” ürettiğine dikkat çeken Bakan Soylu, “Hükümet sistemimizden yaptığımız reformlara kadar her konuda atıp tutarlar ama nedense, uyuşturucu meselesinde hiç sesleri çıkmaz” dedi.

YILLIK GELİR 1.5 MİLYAR DOLAR

Türkiye'den alınan kaçak bir dal sigaranın direkt terör örgütlerinin finansmanına ve onların değirmenine su taşıdığını söyleyen Soylu, “Uyuşturucu terörü finanse ediyor, terör de uyuşturucuya kanal açıyor, kullanıyor ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Uyuşturucu şebekeleri ve organize suç örgütleri artık doğrudan terör örgütleriyle ilişki kuruyor. PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelir yaklaşık bir buçuk milyar dolar” diye konuştu.

MEHMETÇİK HER YERDE

Terör operasyonlarıyla ilgili olarak da konuşan Soylu, şunları söyledi: “Sahanın her yerine basıyoruz. Bugün terör örgütü doğu ve güneydoğuda nefes alamıyorsa, bilesiniz ki sahanın her yerinde olduğumuz içindir. Gece gündüz operasyonlar yapıyoruz. Önceden duymazdık, şimdi her gün duyuyoruz. Kırmızı liste, mavi liste, turuncu liste bütün bunların tamamının üzerine gidiyoruz. Türkiye içindeki terörist sayısını isim isim bölge bölge nerede olduklarını biliyoruz.”

#Süleyman Soylu
#PKK
#İstanbul
6 yıl önce