|

Uzaktan eğitime yüzde 100 erişim: Milli Eğitim Bakanlığı salgın nedeniyle aynı formülde devam edecek

Kovid-19 nedeniyle mart ayından başlayarak 2019-2020 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitimle tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni öğretim yılı başlangıcında da salgın tehdidi nedeniyle aynı formülü uygulayacak.

Yasemin Asan
00:01 - 22/08/2020 Cumartesi
Güncelleme: 23:11 - 21/08/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Bu çerçevede yeni öğretim yılında uzaktan eğitim süreci 31 Ağustos tarihinde başlayacak, 21 Eylül’e kadar devam edecek.

ERİŞİM MERCEK ALTINDA

nin seyrine göre örgün eğitim sınıflara bağlı olarak kademeli olarak gündeme gelmesi planlanırken uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan öğrencilerin de durumu bakanlık tarafından masaya yatırıldı.

HER EVE TV, İNTERNET

, kaç hanede televizyon, internet olup olmadığını araştırdı. Araştırmada hanelerin yüzde 5’inde televizyon, yüzde 20’sinde ise internet bulunmadığı tespit edildi. MEB, evinde internet veya televizyon bulunmayan çocuklar için çalışma yürütüyor. Çalışma tamamlandığında televizyon ve internet erişimi olmayan hanelerin sıkıntısı çözülecek. Öğrenciler, uzaktan eğitime sorunsuz erişecek.


Yaz okulları açık olacak

  • Milli Eğitim Bakanlığı çalışan velilerin taleplerini gözeterek, okul öncesi eğitim kurumlarının yaz okulu ve yaz kulüpleri faaliyetlerini yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe kadar sürdürmesi kararı aldı. Bakanlıkça kurumlara gönderilen yazıda ‘’Yüz yüze eğitimin başlatılacağı tarihe kadar kurumların kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda yer alan hususlara titizlikle uyulması kaydıyla yaz okulu ve yaz kulüpleri faaliyetleri yapılabilecektir” denildi.


#Uzaktan eğitim
#Kovid-19
#MEB
#Erişim
4 yıl önce