|

Vahşete A'den Z'ye protesto

İsrail'in Lübnan ve Filistin'de sürdürdüğü vahşete her kesimden tepki yağıyor. Bazı sivil toplum kuruluşları yardım kampanyası açarken, bazıları da ABD Konsolosluğu önünde gösteri yaptı

00:00 - 12/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 02:37 - 12/08/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Vahşete A'den Z'ye protesto
Vahşete A'den Z'ye protesto

İsrail'in, Filistin ve Lübnan'da sürdürdüğü vahşete toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Mazlumder ve İHD Sultanahmet'te ortak sergi açarken, bazı gruplar dün ABD Konsolosloğu önünde gösteri yaptı. İHD ve Mazlumder'in sergisini gezen Türk vatandaşların yanı sıra turistler de dehşet görüntüleri karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar.

Tarihe ışık tutan serginin açılışına Mazlum-Der İstanul Şube Başkanı Mustafa Ercan, İHD'den Hürriyet Şener, Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Katırcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hürriyet Şener, İsrail saldırılarında yaşamlarını yitirenlerin üçte birinin 12 yaşından küçük çocuklarla kundaktaki bebeler olduğunu söyledi.

İGDAŞ'TAN YARDIM ÇEKİ

TES-İŞ Sendikası İstanbul 3 no'lu Şube adına Başkanı Hüseyin Özil ve beraberindeki heyet ise İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret ederek, İGDAŞ çalışanlarının bir günlük gelirlerini İHH vasıtasıyla Lübnan ve Filistinli savaş mağdurlarına gönderdi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI

Caferiler ise Halkalı'daki Zeynebiye Camii'nde Cuma namazının ardından, savaşta yaşamını yitiren Lübnanlılar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Daha sonra, yaklaşık 500 kişi, Kızılay'ın çadırının önünde kuyruğa girerek kan bağışında bulundular.

18 yıl önce