|

Vakıflara paralel uyarısı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, vakıflara paralel yapı uyarısı yaptı. Akdoğan, “Milli güvenlik sorunu olarak tanımlanan bu anlayış, şimdi yeni yeni taktiklerle ayakta kalmaya çalışıyor. Farklı vakıflar, cemaatlerin içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:18 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapının vakıflara, sivil toplum kuruluşlarına sızdığını, vakıf anlayışını zehirlediğini belirterek, “Milli güvenlik sorunu olarak tanımlanan anlayış, şimdi yeni yeni taktiklerle ayakta kalmaya çalışıyor. Farklı vakıf, cemaatler içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar” dedi.



VAKIF DEVLETİN DEĞİLDİR


Akdoğan, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen Vakıf Haftası açılış töreninde yaptığı konuşmada, haftanın hayırlı olmasını dileyerek, bütün vakıf kurucularını, ecdadı hayır duasıyla yad ettiğini belirtti. Kur'an-ı Kerim'deki “Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz” ayetini ve Hazreti Muhammed'in “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Hayırda yarışınız” hadis-i şerifini hatırlatan Akdoğan, “Vakıf malı devletin malı değildir. Devlet bunları yönetiyor olabilir ama o vakıf malını devlet bile istediği gibi kullanamaz. Amaçları dışında kullanamaz veya kullanmamalıdır” ifadesini kullandı.



ERDEMLİLER VAKFI İLKTİR


Akdoğan, Hazreti Muhammed'in vakıf geleneğinin ilk örneğini Medine'de kendi mülkü olan hurma bahçesini vakfetmesiyle başladığını anlattı. Akdoğan, Vakıf Haftası'nın bu yılki temasının “sivil toplum” olduğunu anımsatarak, Hazreti Muhammed'in peygamber olmadan önce kurduğu Hılful Fudul (Erdemliler İttifakı) ile adaleti tesis etmek için, haksızlıklara, zulümlere karşı tavır, mücadele ortaya koymak için sivil toplum inisiyatifini kurduğunu belirtti.



MİLLETE İHANET ETTİLER


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bugün tüm vakıf, dernek, cemaatlerin bu anlayışın devamı olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Ama bu noktada bu anlayışa zarar veren, zehirleyen bir kısım yapılar ortaya çıktı. Sivil toplumda, vakıflarda, medyada yanlış yollara sapan, bu alanlardaki insanlara ihanet edenler oldu. Bunları da birbirinden ayırıyoruz, samimiyetle Allah için, millet için faaliyet gösterenler bir de casuslar şebekesine dönüşüp kendi ülkesine ve milletine ihanet etmeyi tercih edenler...



KILI KIRK YARIYORUZ


Farklı vakıf, cemaatler içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar. Bu oyuna da kimse alet olmasın. Devletimiz, hükümetimiz bu konularda büyük bir hassasiyetle, kılı kırk yararak hareket ediyor. Ama bütün bu yapıların da bu şer odaklarının bu yeni taktiklerine karşı, duyarlı olması çok büyük önem taşıyor.”



#Yalçın Akdoğan
#Paralel yapı
#Milli güvenlik
8 yıl önce