|

Vali Topaca: 4 kişi gözaltına alındı

Bir hafta önce Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolan ve dün akşam saatlerinde cansız bedeni bulunan minik Eylül, kılınan cenaze namazının ardından bugün toprağa verildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına minik Eylül’ün yakınları ve mahalle sakinlerinin yanısıra Ankara Valisi Ercan Topaca katıldı. Cenaze töreninin ardından basın açıklaması yapan Vali Topaca, "Olayla ilgili bir kişi tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındı" dedi.

Yeni Şafak
18:13 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:32 - 30/06/2018 Cumartesi
IHA
Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 7 gün önce kaybolan ve dün cansız bedeni toprağa gömülü halde bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Uzunbeyli Mahallesi’nde 22 Haziran’da kaybolan Eylül Yağlıkara’nın bulunması için yapılan çalışmalar kapsamında elde edilen bulguları değerlendiren ekipler, küçük kızın cansız bedenini dün bir tarladaki elektrik direğinin altında gömülü halde buldu. Eylül’ün cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Uzunbeyli Mahallesi’ndeki evine getirildi. Baba İbrahim ile anne Şerife Yağlıkara, gözyaşlarına boğulurken, acılı aileyi vatandaşlar teselli etti. Helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Uzunbeyli Mahallesi Eski Camii’ne geçildi.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına minik Eylül’ün yakınları ve mahalle sakinlerinin yanısıra Ankara Valisi Ercan Topaca katıldı. Eylül’ün naaşı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

"4 kişi gözaltına alındı"

Cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Topaca, "Olayda boğarak öldürülme ihtimalini yüksek görüyoruz. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındı. Kamuoyuna asılsız bilgilerin verilmesi soruşturmanın seyrine zarar verir. Faillerin, en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtmek istiyorum. Bu işin takipçisiyiz. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

#Eylül
#Ankara
#Ercan Topaca
6 yıl önce
default-profile-img