|

Van’a huzur geldi

PKK’ya karşı yürütülen başarılı operasyonlar, Van’da da huzuru beraberinde getirdi. Terörün kendisini hissettirdiği bölgede turizm alanında en hareketli dönemler yaşanmaya başladı. Güvenlik gerekçesiyle iptal edilen etkinliklerin yeniden yapılmasının önü açıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 02:10 - 19/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Van turizm alanında en hareketli dönemler yaşanmaya başladı.
Van turizm alanında en hareketli dönemler yaşanmaya başladı.

Van Gevaş'taki Akdamar Kilisesi'nde yılda bir kez yapılmasına izin verilen ayin, 2015'ten bu yana güvenlik nedeniyle yapılamıyordu. Bölgede teröre karşı yürütülen başarılı operasyonlar, huzuru da beraberinde getirdi. Güvenlik gerekçesiyle iptal edilen etkinliklerin de tekrar yapılmasının önü açıldı. Akdamar Adası'ndaki anıt müze niteliğindeki Akdamar Kilisesi'nde 3 yıl aradan sonra 9 Eylül Pazar günü yeniden ayin yapılacak.


BÖLGE NORMALLEŞTİ

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ayinin, Van'ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması açısından önemli olduğunu söyledi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz ise “Belki turizm anlamında büyük patlama olmayacak ama bölgenin normalleştiğini göstermesi adına önemli bir gelişme” dedi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesince yapılacak ayin için şehre Türkiye ve dünyanın birçok yerinden en az 3 bin turistin gelmesi öngörülüyor.

#Van
#Toplum
#Yaşam
6 yıl önce