|

Vatandaşlar evlerinden 1 hafta sonra çıkabildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bir hafta süren kar yağışı, tipi ve fırtınanın dinmesinin ardından, kapılarının önüne kazdıkları tünellerden dışarı çıkabildi. Vatandaşlar, 20 yıldan beri böyle bir kar, tipi ve fırtına görmediklerini söyledi.

Yeni Şafak
14:20 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 14:37 - 3/02/2017 Cuma
DHA
Karlıova'daki vatandaşlar bir hafta süren kar yağışı, tipi ve fırtınanın dinmesinin ardından evlerinden, kazdıkları tünellerden dışarı çıkabildiler.
Karlıova'daki vatandaşlar bir hafta süren kar yağışı, tipi ve fırtınanın dinmesinin ardından evlerinden, kazdıkları tünellerden dışarı çıkabildiler.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda parkedilen bütün araçlar kar altında kayboldu. Vatandaşlar 20 yıldan beri böyle bir kar, tipi ve fırtına görmediklerini belirtirken, kapanan 47 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.



Karlıova ilçesi ve çevresinde bir haftadan beri etkili kar yağışı, tipi ve fırtına sona erdi. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ilçede vatandaşlar, kapılarının önüne açtıkları tünellerden geçerek dışarı çıkabildi. İlçe merkezindeki bir çok ev ile sokak ve caddelere park edilen araçlar ise kar altında kayboldu. İlçe merkezinde ana caddede araçlar güçlükle ilerlerken, belediye ekipleri de kısıtlı imkanlarla cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını temizlemek için çalışma başlattı.



Odun sobası üzerinde ekmek pişirip yediler


Yaklaşık bir haftadan beri evlerinden çıkamayan vatandaşlar, kazdıkları tünellerden dışarı çıkarak ev ihtiyaçlarını gidermek üzere marketlere akın etti. Yoğun kar yağışı, tipi ve fırtınanın hüküm sürdüğü günlerde evlerinden çıkamayan vatandaşlar, günlük gıdalarının tükenmesi üzerine, evlerindeki unu hamur haline getirerek, odun sobası üzerinde ekmek pişirip ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.




Son 20 yılın en zorlu kışı


Hayvan sahipleri de yoğun tipi nedeniyle hayvan bazı günlerde ağıllarına ulaşamadıklarını ve yem verip besleyemediklerini söyledi. İki günden bu yana hayvanlarına yem veremediğini belirten Cihan Mert büyük bir sıkıntı atlattıklarını ifade ederek, "Ben yirmi yıldır böyle bir kış yaşamadım. Hayvanlarıma tipiden dolayı iki gün aralıklı uğrayıp saman vermek zorunda kaldım. İçeride benim on tane büyük baş hayvanım var. Hayvanlarımın soğuktan öleceğini sanarak çok korktum. Hayvanlarımın kaldığı ağıl tamamen kara gömülmüştü. Tipide zorlukla ağılımın kapısından içeri girerek hayvanlarımı kontrol edip onlara yem ve saman verdikten sonra tekrar evime gidiyordum ama aklım hayvanlarımda kalıyordu" dedi.



#Bingöl
#Karlıova
7 yıl önce