|

Yabancı kuralı sistemi değişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Futbol Zirvesi organizasyonunda yabancı kuralı sisteminin değiştirilmesi fikri öne çıktı. Yerli futbolcuların gelişimi için yabancı oyuncu uygulamasının değiştirilmesinin ifade edildiği organizasyonun ardından eski sistemin ne olacağı konusu tartışılmaya başlandı.

Yeni Şafak
13:54 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:19 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Takıma daha fazla futbolcu çıkarabilmek adına yabancı kuralı sisteminin revize edilmesinin beklendiği aktarıldı.
Milli Takıma daha fazla futbolcu çıkarabilmek adına yabancı kuralı sisteminin revize edilmesinin beklendiği aktarıldı.

2015-2016 sezonundan itibaren geçerli olan yeni yabancı sistemi kuralı değişiyor...



İstanbul'da ikincisi düzenlenen Futbol Zirvesi organizasyonunda futbolun gelişimiyle ilgili fikirler öne sürüldü. Kulüpler Birliği Vakfı zirvede, yerli futbolcu gelişimi için yabancı oyuncuların sınırlandırılmasına işaret etti. Önümüzdeki sezonlar için yabancı kuralının değiştirilmesinin beklendiğinin aktarıldığı organizasyonda, dillendirilen bu gelişme sosyal medyada tartışmalara neden oldu.



Alınan bilgilere göre yabancı oyuncu sayısının önümüzdeki sezonlarda kademeli olarak düşürülmesi bekleniyor. Yeni sezonla ilgili henüz net bir kararın olmadığı belirtilirken yeni uygulamanın 2018-2019 sezonundan itibaren geçerli olabileceği ifade edildi.



TFF'nin 2015'in ocak ayında açıkladığı ve değişmesi beklenen yabancı kuralı sistemi;


  • Takımlar 14 yerli, 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Yeni planlamaya göre 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı olmayacak. Yani takımlar istedikleri takdirde sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkabilecekler ancak 18 kişilik maç kadrosunda 7 yerli futbolcu bulundurmak zorunlu olacak. Bu 7 oyuncunun ise birisi altyapıdan çıkmış olmak zorunda. Öte yandan Türk asıllı olup yabancı milli takımlarda forma giyen futbolcular ise yabancı futbolcu sayılacak.









#Kulüpler Birliği Vakfı
7 yıl önce