|

Yabancı dil edinimine yenilikçi yaklaşım

Uğur Okullarında yabancı dil eğitimi için uygulanan “CLIL” yaklaşımıyla çocuklar, matematik, fen, sosyal bilimler gibi farklı disiplinlere ait bazı konuları İngilizce derslerine entegre ederek işliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:02 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Proje kapmasında öğrenciler yürüyen bisikletlerini projelendirip, ürettiler.
Proje kapmasında öğrenciler yürüyen bisikletlerini projelendirip, ürettiler.

Uğur Okullarında yabancı dilin farklı disiplinlerle kullanımını temel alan “CLIL” yaklaşımı uygulanıyor. Uğur Okulları İngilizce eğitiminin temelinde yer alan yaklaşımlardan biri olan CLIL (Content and Language Integrated Learning- İçerik ve Dilin Bütünleşik Olduğu Öğrenim) kapsamında öğrencilerin matematik, fen, sosyal bilimler, sanat gibi farklı disiplinlere ait bazı konuları İngilizce derslerine entegre ederek işlemesi sağlanıyor.

TASARLAYIP ÜRETTİLER

Bu yöntemi temele alarak geliştirilen projelerden biri olan “Meeting Point” ile Türkiye genelindeki 45 okuldan seçilen 12 Uğurlu öğrenci, Antalya’daki Uğur Okulları Çallı Kampüsü’nde bir araya geldi. Çalışmada 4 gruba ayrılan 12 öğrenci, dış etkiye kapalı bir alanda, verilen materyal ve bilgiler doğrultusunda zamana karşı yarıştı. Yabancı dilin disiplinlerarası entegrasyonu ile tüm gün farklı alanlarda İngilizce yetkinliklerinden yararlanarak yürüyen bisikletlerini projelendirip, tasarlayıp ürettiler.

MATERYAL VE MÜFREDAT DESTEĞİ

  • Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonunda belirttiği Content and Language Integrated Learning (CLIL) ile dil ve içeriğin bütünleştirilmesine biz de vurgu yapmak istedik. Okul öncesi eğitiminden itibaren bu yaklaşımı hem materyallerimizle hem müfredatımızla oluşturduğumuz içeriklerle destekliyoruz. Dil öğretimi yapılırken aynı zamanda içerikle ilgili öğrencilerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve yetkinliklerini artırmak istiyoruz” dedi.
#​Uğur Okulları
#CLIL
#İngilizce
5 yıl önce