|

Yağış İstanbul'u öğleden sonra terk edecek

İstanbul genelinde yerel olarak sağanak şeklinde etkili olan yağışların, öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Kentte bugün hariç bu hafta yağış beklenmiyor.

Yeni Şafak
09:11 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:20 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Meteorolojiden bazı illere sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar Mevkii), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Sakarya çevreleri, Erzurum'un kuzey kesimleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul'u öğleden sonra terk edecek

İstanbul'da yerel olarak olarak etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra kenti terk etmesi bekleniyor.

  • AKOM'dan yapılan açıklamada, "İstanbul genelinde sağanak ve yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde etkili olana yağışların öğle saatlerine kadar devam edeceği, ardından bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışlı hava nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yaşanması beklenmezken İstanbul'da yeni hafta başına kadar (bugün hariç) yağış gözükmüyor" denildi.


#İstanbul
#AKOM
7 yıl önce