|

Yalçın Topçu: 3 parti iktidara karşı savaşıyor

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu iç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili mecliste yaşananlara ilişkin "Birbirine benzemeyen CHP, MHP ve HDP bugün iç güvenlik yasasını geçirmemek için adeta iktidara karşı savaşıyor” dedi.

Yeni Şafak
17:46 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:03 - 11/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kanal A’da yayınlanan Haber Bülteni programının konuğu oldu. 


 Eski  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalcın Topçu programın içerisinde kendisine sorulan siyasete dönmeyi düşünüyormuşsunuz sorusuna  ''Bir partiden aday adayı olmadım. Bizim derdimiz turuncu koltuklar değil. Biz millet ne derse orada dururuz. Biz bir misyonu temsil ediyoruz. Milletin bizi takdir etmesi bize yeter''dedi. İmralı’dan PKK’ya gelen silah bırak çağrısından sonra çözüm sürecinin geldiği nokta ile ilgili de konuşan Topçu: “Bu proje milletin kahir ekseriyetinin vicdanında  millet tarafından tastiklenmiş devlet tarafından da ortaya koyulmuş milli ve yerli bir devlet projesidir. Ümit ediyorum ki devletimizin çekincelerimize karşı bir B planı vardır. Terör örgütü, İsrail, ABD, AB’nin ve dost dediğimiz birçok devletlerin istihbarat birimleri tarafından beslendi ve yardım edildi. Terör;  tahminime  göre 35 yıldır ülkemize 500 milyar dolar mali kayıp yaşatmıştır.Mali kayıpların yanında bize manevi kayıplar da yaşatmıştır.  Acaba bu küresel güçler milletin de onayını almış bu projeyi hayata geçirtecekler mi? Eğer bu proje barışla sonuçlanırsa biz Ortadoğu’da miğfer bir devlet olma noktasına çok kısa bir sürede geliriz. Benim düşünceme göre çözüm süreci sonucunda iç barışımızı sağlarsak gayri safi milli hasılamız 50 bin dolarların üzerine çıkabilir.” diye ifade etti.


Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetimiz negatif bir dil kullanıyor. Ülkemizde bir memurun istifasının ardından mesleğine geri dönmesine kadar güvenlik, özgürlük ve refahla ilgili sorunlarımız var. Muhalefetin bu konuda hükümete diyeceği üreteceği çözümleri olması lazım. Önceden dağlarımız güvensizdi şimdi şehirlerimiz üniversitelerimiz güvensiz. Üniversitelerimizde yaşanan gerilimlere dikkat çekmek isteyen Fırat Çakıroğlu isimli öğrencimiz hem kendi partisine hem diğer partilere mektuplar yazmış. Fırat canından oldu ama üniversitedeki gerilimler devam ediyor. Genç kızlarımız saldırılara, cinsel tacizlere ve tecavüzlere maruz kalıyor. Ülkemizin başına bölücü terör, ekonomik terör ve ahlaki terör hala bela olmaya devam ediyor. Muhalefet bu konuyla ilgili çözüm önerisi sunmalıdır. Muhalefet meselesi ülkemizin şanssızlığıdır.”


3 PARTİ İKTİDARA KARŞI SAVAŞIYOR

Yalçın Topçu iç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili mecliste yaşananlara da değindi.Hükümetin yaptığı projelerle dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye’nin ekonomik durumunun iyi olduğunu belirten Topçu''Dünyadaki krizlere rağmen ekonomik göstergeler iyiye gidiyor ve imar konusunda ciddi adımlar atıldı gelişmeler yaşandı. Ama işsizliği tamamıyla halledemedik. Güvenlik meselemizi çözemedik. Sıkıyönetim isteriz diye bağıran kişiler bugün iç güvenlik yasasına karşı çıkıyor. Birbirine benzemeyen CHP, MHP ve HDP bugün iç güvenlik yasasını geçirmemek için adeta iktidara karşı savaşıyor.”


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE EN SAĞINDAN EN SOLUNA BÜTÜN PARTİLER TEK BİR ADAYIN ARKASINDA BİRLEŞTİ

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde en sağından en soluna bütün partiler tek bir adayın arkasında birleşti, o adayı desteklemeyenler de ya susturuldu ya da partilerinden ihraç edildi. İşte bunun ve yeni siyasi yapı oluşturulmaya çalışılmasının arkasında yatan şudur: 1914’ün 100. Yılındayız. O zaman bu coğrafyayı dizayn edenler bugün yeniden dizayn etmek istiyorlar. Libya’da ateş yaktılar Mısır’a kadar sıçrattılar. Irak ve Suriye derken bu coğrafyayı yeniden dizayn etmenin hesaplarını yapıyorlar. Bu ateş çemberinin ortasında tek istikrarlı ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti.”


GEZİ RUHU YENİDEN ALEVLENDİRİLMEYE ÇALIŞIYOR ,ÖZGE CAN 'IN BABASI ROL MODEL OLMALI

“Hayatı Durduralım” sloganıyla ünlü sanatçılar tarafından kurulan Hayat Meclisi’yle insanlar sokağa çağrılarak Gezi ruhu yeniden alevlendirilmeye çalışılıyor.  Seçimlere kadar‘istikrar ne kadar bozulursa o kadar iyidir’ diyen birileri var. Özgecan Aslan’ın babası acı haliyle söylediği sözlerle rol model olmalıdır.  İktidar muhalefetin tezgâhına düşmemelidir.

#Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu
#Yalçın Topçu
#siyasete dönme
#çözüm süreci
9 yıl önce