|

Yanan fabrikanın sahibine 45 saattir ulaşılamıyor

Gaziantep'te iki gün önce çıkan yangında kül olan iplik fabrikasının sahibi Tuncay Kara'ya 45 saattir ulaşılamadı.

Yeni Şafak
13:59 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 16/08/2017 Çarşamba
IHA
Yanan fabrikadaki kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor...
Yanan fabrikadaki kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor...

Gaziantep'te 2 gün önce çıkan yangında iplik fabrikası kül olmuş, çalışanlar ve yakınları fabrika sahibi Tuncay Kara’nın içeride olduğunu iddia etmişti. Söndürme çalışmaları ile birlikte fabrikada başlatılan Tuncay Kara’yı arama çalışmaları olayın ardından geçen ikinci günde de devam ediyor. Yaklaşık 45 saattir ulaşılamayan fabrikanın sahibi Tuncay Kara’yı bulmak için itfaiye ekipleri, fabrika çalışanları ve AFAD ekipleri, hummalı arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Çalışmalara UMKE de katılıyor

Arama çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, arama çalışmalarına UMKE ekiplerinin de katıldığını söyledi.

Yılmaz, "Bugün arama tarama çalışmalarının ikinci günündeyiz. Aramalar devam ediyor. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yanında UMKE’yi de dahil ettik. İş yeri sahiplerinin elemanları dahil yaklaşık yüz kişilik bir ekiple arama tarama faaliyetlerimiz devam ediyor. Dün alanı 8 bölüme ayırmıştık, yarısını bitirdik sayılır. Fabrika sahibinin içeride girmiş olabileceği düşünülen yerlere yoğunlaştık. Depo kısımlarında yoğun çalışma yürütüyoruz. Bu akşam kendisinin en son görüldüğü alanları da bitirmiş olacağız. Diğer taraftan da içeride kalan suları deşarj ediyoruz. sular da tamamen boşaltıldıktan sonra tekrar ince bir arama daha yapacağız. Ayrıca enkazı kaldırma çalışmaları da yürütüyoruz. Ama enkazı, bir emareye ulaşabiliriz ihtimali ile dikkatle yürütüyoruz. Şu ana kadar hiç bir iz olmamasına rağmen arama çalışmalarını dikkatli yürütüyoruz. Çünkü işçilerin iddiasına göre, işçiler dışarı çıkmış ama Tuncay Kara içeride kalmış. Biz de bunu ciddiye alarak hareket ediyoruz" dedi.

Kara'nın en son arka kapıyı açmak için içeriye girdiği tahmin ediliyor

İşçileri dışarı çıkartan Tuncay Kara’nın yangının devam ettiği fabrikaya arka demir kapıyı açmak amacıyla tekrar girdiği ileri sürüldü.

İşçilerin ifadesinin bu şekilde olduğunu belirten İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "İşçilerin ifadesine göre Tuncay Bey en son işçileri çıkarmış. Ardından tekrar içeriye girmiş. Fabrikanın arka kısmında olan demir kapıyı açmak istemiş. Eğer bu kapıyı açabilirse, itfaiye araçları da buradan da girip, yangına her taraftan müdahale edebilir diye düşünmüş olabilir. Yangın olduğu dumanları ve rüzgarı da düşünürsek dumandan etkilenmiş ve kaçamamış olabilir. Biz bu iddiayı ciddiye alıyoruz. Burada enkazın arasında olabilir diye çalışmalarımızı bu bölgede yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Yılmaz, Kara'nın görüldüğü bölgelerdeki enkazın 1-2 gün içerisinde kaldırılabileceğini, tüm enkazın ise 2-3 gün sürebileceğini ifade etti.

#Tuncay Kara
#Gaziantep
7 yıl önce