|

Yangın faciası: Engelli çocuk hayatını kaybetti

Bursa'da, bedensel engelli 13 yaşındaki Muhammet Yunus Suna'nın, gece üşümemesi için odasında açık bırakılan elektrikli soba devrilince yangın çıktı. Olayda talihsiz çocuk yaşamını yitirirken, alevleri söndürmeye çalışan babası Yusuf, annesi Emine ve kuzeni Muhsine Ertuğrul yaralandı.

09:36 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 14/01/2015 Çarşamba
DHA

Bursa'da bacanak olan ve matbaa işleri yapan Yusuf Suna ve Adem Ertuğrul ile aileleri, Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Konak Mahallesi Beşir Sokak'ta müstakil bir evde birlikte kalıyordu. Yusuf Suna dün gece, bedensel engelli oğlu Muhammet Yunus'un üşümemesi için yalnız kaldığı odaya elektrikli soba koydu.


Sabaha karşı devrilen sobanın perdeyi tutuşturmasıı sonucu evde yangın çıktı. Alevleri görünce kendilerini çocuklarının odasına atan Yusuf Suna ve eşi Emine Suna elleri ve bacakları yanmasına rağmen çocuklarını yaralı olarak alıp, haber verilmesi sonucu gelen ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak durumu ağır olan Muhammet Yunus Suna yaşamını yitirdi. Yusuf ve Emine Suna ile Muhsine Ertuğrul isimli kız çocuğu ise hafif yaralandı.


Oğlunun ölüm haberini alınca, "Yavrum seni kurtaramadığım için özür diliyorum" diyerek gözyaşı döken Yusuf Suna'yı yakınları sakinleşirmeye çalıştı. 


Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

#bursa
#yangın
#engelli çocuk
9 yıl önce