|

Yanık için özel hastane

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü “Yataklı Sağlık Tesislerinde Yanık Tedavi Birimlerinin Kurulması ve İşleyişi Hakkında Yönergede Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge” ile yanık tedavi merkezlerinin tanımını yeniledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:04 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yanık Tedavi Merkezleri için hastanelerin yanında özel binalar inşa edilecek.
Yanık Tedavi Merkezleri için hastanelerin yanında özel binalar inşa edilecek.

Yanık Tedavi Merkezleri için hastanelerin yanında özel binalar inşa edilecek. Açık yara konumunda olan ve ölüm riski ile enfeksiyon kapma ihtimali yüksek hastaların tedavi süreci enfeksiyona karşı tecrid edilmiş özel tasarlanmış yeni binalarda yürütülecek.

TAM DONANIMLI OLACAK

Bakanlık yeni inşa edilecek yanık tedavi merkezlerinin özelliklerini de belirledi. Tam donanımlı hastane sınıfında olacak binaların giriş çıkışları temizlik şartları bakımından en yüksek seviyede olacak şekilde inşa edilecek. Bunun yanı sıra yeni tedavi merkezleri özel cihazlar sayesinde mikrobik bulaşıcılık kontrol altında tutulacak. Bina içerisinde yanık pansuman odası, ameliyathane, yoğun bakım, hasta odası, rehabilitasyon odası, ilkyardım ve pansuman odası, sterilizasyon odası, hasta kayıt/kabul alanı, poliklinik odası ve bekleme alanı olarak tasarlanacak.

#İstanbul
#Hastane
7 yıl önce