|

Yaralar sarılıyor

Bodrum’da perşembe günü yaşanan sel felaketinde sokaklar göle döndü, ev ve iş yerleri yağmur sularına teslim oldu. Ekipler 24 saat boyunca hasar tespit çalışmaları yaparken, 100 aracın sele kapıldığı, 50 evde, 30 iş yerinde ise su baskınları olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Sel felaketi sonrası ekipler 24 saat boyunca hasar tespit çalışmaları yaptı.
Sel felaketi sonrası ekipler 24 saat boyunca hasar tespit çalışmaları yaptı.

Bodrum’da perşembe günü yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya başlandı. Sokaklar göle döndüğü, ev ve iş yerlerinin yağmur sularına teslim olduğu sel felaketi sonrası ekipler 24 saat boyunca hasar tespit çalışmaları yaptı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Ardından hasarla ilgili bilgi veren Yılmaz, sağanağın ardından yaşanan sel nedeniyle çok sayıda iş yeri ve aracın hasar gördüğünü söyledi.


Araçların su birikintisinde kalması nedeniyle ana güzergahların bir süre trafiğe kapandığını hatırlatan Yılmaz, olay yaşandıktan hemen sonra kurtarma ve temizlik çalışmalarına başlandığını dile getirdi. Akşam saatlerinde ana yol güzergahını trafiğe açtıklarını, hayatın normale döndüğünü aktaran Yılmaz, gece boyu AFAD, Türk Kızılayı, belediye ekiplerinin çalışma yürüttüğünü ifade etti.


100 KONUT 50 İŞYERİ

Yılmaz, ilçede temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Yağışların ardından 300’e yakın ihbar aldık. Şu ana kadar 100 konut, 50 iş yeri ile 60 civarında araç su baskını dolayısıyla hasar gördü. Şükürler olsun ki bir can kaybı olmadı. Sağanak durunca hasar tespit çalışmalarına başladık.


Çevre Şehircilik ve AFAD ekiplerinin oluşturduğu ekipler hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar tamamlanınca hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız hem de AFAD aracılığıyla vatandaşlarımıza yardımda bulunacağız. Bizim dışımızda belediyemizde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için yardımda bulunacak.”

#Bodrum
#Sel
#Yağmur
5 yıl önce