|

Yaralı astsubayın duygulandıran sorusu

Aksaray'da göreve giden jandarma minibüsünün kaza yapması sonucu 1 astsubay ve 1 er yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı astsubay, yaralı askeri göremeyince, “Askerim sağ mı askerim? Başka askerim var mı?” diye yaralı askerini sordu. Yaralı astsubayın sorusu, sağlık ekiplerini duygulandırdı.

Yeni Şafak
17:29 - 1/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:33 - 1/01/2015 Perşembe
IHA

Aksaray'da göreve giden jandarma minibüsünün şarampole düşmesi sonucu 1 astsubay ve 1 er yaralandı. Sedyeyle hastaneye götürülen yaralı astsubay, ilk olarak askerlerinin durumunu sordu. Kaza, Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci kasabası girişinde meydana geldi.



Edinilen bilgiye göre, gelen bir ihbarın ardından Demirci'ye gitmek için yola çıkan jandarma minibüsü, kasaba girişinde plakası belirlenemeyen bir başka aracın kendini sıkıştırması sonucu şarampole düşerek ağaca çarptı. Kazada minibüs sürücüsü Astsubay Mehmet Kaplaner (20) ve yanında bulunan Er Mustafa Yıldırım (21), emniyet kemerlerinin takılı olması sebebiyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralı askerler, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Acil girişinde sedyeyle ambulanstan indirilen yaralı Astsubay Kaplaner, kendi halini bırakarak, “Askerim sağ mı askerim? Başka askerim var mı?” diye yaralı askerini sordu. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

#aksaray
#jandarma kazası
#jandarma minibüsü
9 yıl önce