|

Yazdığı şiir kitabını satarak engellilere destek oldu

16 yaşındaki lise öğrencisi, kendi şiirlerinden oluşan kitabını satarak engellilere destek oldu. Kendi imkanlarıyla kitabını basan ve satan yardımsever genç, elde ettiği gelirle aldığı akülü sandalyeleri vakfa bağışladı.

Yeni Şafak
23:33 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 25/02/2017 Cumartesi
IHA
Yazdığı şiir kitabını satarak engelli vatandaşlara destek olan Aslı Gürleyen büyük takdir topladı.
Yazdığı şiir kitabını satarak engelli vatandaşlara destek olan Aslı Gürleyen büyük takdir topladı.

16 yaşındaki bir lise öğrencisi, kendi yazdığı şiirlerden oluşan kitabını satarak, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yardımda bulundu.



Lise öğrencisi Aslı Gürleyen, yazdığı şiirleri, çalışarak ve eski eşyalarını satarak elde ettiği gelirle bir kitapta topladı. 600 adet bastırdığı şiir kitabını kendi imkanlarıyla tanesini 10 liradan satan Gürleyen, 6 bin lira gelir elde etti. Yardımsever genç bu parayla 2 tane akülü, 3 tane de manuel sandalye alarak Engelsiz Yaşam Vakfı'na bağışladı.



Sesinizi duyurun


Çocukluğundan beri şiir yazdığını ve kendini şiirle ifade ettiğini söyleyen Gürleyen şunları söyledi:


  • “Şiirlerimi derledim ve kitap haline getirdim. Basım parasını da kendim topladım. 1.5 ay animatörlük yaptım, eski oyuncaklarımı, eşyalarımı sattım ve çevremdeki birkaç insana İngilizce dersi verdim. Matbaadaki insanlarda bize kolaylık sağladı ve 600 adet basıldı kitabım. Projemi, amacımı anlatarak kitabımı elden sattım. Ekim ayında başladım ve Şubat'ta da sandalyeleri aldım. Çocukluğumdan beri engellilere duyarlıydım. 600 kitabı 10 lirada satarak 6 bin lira para topladım. Bununla da 2 tane akülü, 3 tane de manuel sandalye aldım. Bugün de sahiplerine vereceğiz, beklediğim an geldi. Herkes hayallerinin peşinde koşsun. Sesinizi duyurun, çocuğuz diye susmayın. Herkes her şeyi başarabilir"
İlk kez sandalyesi oldu


Akülü sandalyelerden biri 16 yaşında trafik kazası geçirerek yürüme engelli olan genç bir kıza verilirken, diğer akülü sandalye ise maddi imkansızlıktan dolayı hiç sandalye sahibi olamayan engelli Nuri Çağlayan'a verildi. İki bacağı da olmayan Çağlayan çok mutlu olduğunu söyleyerek, “ Hiç tekerlekli sandalyem olmadı. Hiç kullanmadım alacak durumumuz yoktu. Allah razı olsun, teşekkür ederim" dedi.





Manevi olarak desteğini verdik maddi tarafını kendi halletti


Çok mutlu olduklarını dile getiren Gürleyen çifti ise çocuklarıyla gurur duyduklarını söyledi. Baba Levent Gürleyen, "Bize bundan bahsettiğinde özellikle engelliler kısmını duyunca çok mutlu olduk. Manevi olarak desteğini bolca verdik, o maddi tarafını kendi halletti. İnşallah bütün ailelere örnek olur" dedi.



Anne Kadriye Gürleyen ise, “Çok mutlu oldum. Kutluyorum yürekten devamını diliyorum. Aslı gibi düşünceye sahip tüm çocukların, düşüncelerini hayata geçirmesini diliyorum. Aile olarak da onlara yalnızca destek olsunlar. Nedenini, niçinini hiç sorgulamadık. Doğru yaptığına inandık uzaktan izleyici konumundaydık" ifadelerini kullandı.



Vakfın manevi yönetim kurulu üyesi oldu


Yardımsever genç, satın aldığı sandalyeleri bağışladığı Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı ve vakfın yönetim kurulu üyeleri tarafından manevi olarak yönetim kurulu üyeliğine atandı.


#Yardım
#Engelsiz Yaşam
#Şiir
7 yıl önce