|

"Yeni anayasa bir ayda milletin karşısına gelecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı, ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla, biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek." dedi.

Yeni Şafak
15:44 - 26/03/2016 Saturday
Güncelleme: 13:52 - 26/03/2016 Saturday
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti 5. Genişletilmiş Ar-Ge İl Başkanları toplantısındaki konuşmasında, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalındığı bir dönemden geçildiğini belirterek, bugünlerde DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin iş birliği etmişçesine Türkiye'nin huzurunu bozmaya gayret ettiklerini anlattı.



Bu örgütlerin arkalarında da belli güçlerin bulunduğunu bildiklerini vurgulayan Akdağ, terör saldırılarında asker ve polislerin şehit düştüğüne işaret ederek, "Yüreğimizi yakan bir biçimde bu hain gruplar tarafından şehit edildiler. Bu şehadetler karşılığında terör örgütlerine çok büyük kayıplar verdirdik. Elbette bir tek yavrumuzun şehadeti bile yüreğimizi dağlıyor ama bu kutlu mücadelede karşı tarafa yenilmemek çok önemli. Şehitlerimizin acısı içimizde ama verdiğimiz mücadelenin muvaffakiyetini de biliyoruz. Bu mücadele güçlü bir biçimde devam edecek." diye konuştu.



Terörün, milletin en büyük meselesi olduğuna işaret eden Akdağ, "Sadece operasyonlarda 'teröristlere galip gelmek' adına değil aynı zamanda terörün açtığı toplumsal yaraları tamir etmek için de AK Parti olarak gayret ediyoruz ve bu gayretimize elbette devam edeceğiz." dedi.



"Başkanlık sistemini milletin önüne getirmeye gayret edeceğiz"


Akdağ, Türkiye'nin gündemindeki bir meselenin de anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu belirterek, millete yeni, özgürlükçü, bireyin hakkını güçlü kılan sivil bir anayasa sözü verdiklerini hatırlattı.



Bunu, AK Parti'nin milletvekili sayısıyla milletin önüne getirme imkanlarının olmadığını, 330 oya ihtiyacın bulunduğunu bildiren Akdağ, sürecin başından beri diğer partilerle ortak biçimde bir anayasa yapmaya çalıştıklarını anlattı.



Akdağ, şunları söyledi:



"Öncelikle CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek."



Anayasayla başkanlık sistemini de milletin önüne getirmeye gayret edeceklerine vurgu yapan Akdağ, "Çünkü başkanlık sisteminin, Türkiye'de daha güçlü bir yönetim modeli oluşturacağını, bir taraftan istikrarı oluştururken, diğer taraftan dengeli bir biçimde kuvvetler ayrılığını gerçekleştireceğini, bu kuvvetler ayrılığının da, birbirini kontrol ederek demokrasimizi güçlendireceğini biliyor, buna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



"Dokunulmazlık zırhının altına sığınılmasına müsaade edemeyiz"


Akdağ, AK Parti olarak partilerin kapatılmasın karşı olduklarını ama partiler içinde bireysel olarak suç işleyenler varsa, bu kişilerin suçlarının karşılığını görmeleri gerektiğini belirterek, "Şuna da razı olamayız; birileri milletvekili zırhının arkasına sığınarak, eğer teröre destek çıkıyorsa, teröristlerle omuz omuza duruyorsa, terörü meşrulaştırmaya çalışıyorsa, teröre fiili olarak destek vermişse artık bu dokunulmazlık zırhının altına sığınılmasına da elbette müsaade edemeyiz." ifadesini kullandı.



Avrupa'nın çifte standartlı bir biçimde davrandığını anlatan Akdağ, bazı Avrupalılar için Irak'ta patlayan bombanın Belçika ya da Fransa'da patlayan bombaya kıyasla hiçbir değeri olmadığını kaydetti.



Akdağ, terörün insanlık suçu olduğunu ve terörden azade olabilecek bir ülkenin asla bulunmadığını vurgulayarak, Avrupa'yı teröre karşı samimi bir şekilde birlikte mücadeleye davet etti.



AK Parti'ye karşı koordineli saldırıları bertaraf edeceklerine işaret eden Akdağ, "Hepiniz farkındasınız Cumhurbaşkanımıza yönelen saldırıların. Bunlar tesadüf olabilir mi? Bir taraftan paraleli, öbür taraftan terör örgütleri, terör örgütleriyle omuz omuza olan kucak kucağa olan partiler, öbür taraftan Kılıçdaroğlu, öbür taraftan Avrupa ve Amerika'daki birtakım kendini bilmezler... Artık o kadar ileri gittiler ki Türkiye'nin bir daha asla karşılaşmayacağı darbelerden bile bahsetme cüretkarlığını gösterdiler." diye konuştu.



Akdağ, parti çalışmalarında Ar-Ge faaliyetlerinin ve yerel politikanın önemli olduğunu vurguladı.

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ
#AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları Toplantısı
#Recep Akdağ
8 years ago