|

Yiğitlere son veda

Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’ndeki Rasulayn’daki bombalı saldırıda şehit düşen 4 asker memleketlerinde toprağa verildi. Mardin, Gaziantep ve Mersin’deki cenaze törenlerinde teröre lanet yağdı. Şehit Sinan Köse’nin annesi Songül Köse, “Canım oğlum, kuzum benim” sözleri yürek dağladı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/01/2020 Cuma
Güncelleme: 03:15 - 10/01/2020 Cuma
Yeni Şafak
Törende şehidin fotoğrafını tutan asker gözyaşlarına hakim olamazken, askerin gözyaşlarını şehit yakınları sildi.
Törende şehidin fotoğrafını tutan asker gözyaşlarına hakim olamazken, askerin gözyaşlarını şehit yakınları sildi.

Şehit askerler toprağa verildi. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde Rasulayn’ın güneyinde yol kontrolü yaparken PKK/YPG’li teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen Astsubay Çavuş Sinan Köse (27), Uzman Çavuş Erol Yanık (26), Uzman Onbaşı Halil Karakoç (26) ve Uzman Onbaşı Fatih Akbulut’un (26) Türk bayrağına sarılı naaşları, Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki törenin ardından memleketlerine uğurlandı.



***




İKİSİ NİŞANLI İKİSİ EVLİYDİ

Şehit Akbulut Mardin’de, şehit Yanık Gaziantep’te, şehit Köse ile Karakoç ise Mersin’de ikindi namazını müteakip binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenlerde dev Türk bayrağı açan vatandaşlar “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Şehitlerden Fatih Akbulut ve Sinan Köse’nin evli, Halil Karakoç ile Erol Yanık’ın ise nişanlı olduğu öğrenildi.

İki ay önce evlenmiş


Mardinli şehit Fatih Akbulut’un Midyat’taki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehidin 2 ay önce evlendiği eşi Funda, sırtına Türk bayrağı bağlayıp başına da eşinin kepini taktı. Törende eşinin tabutuna sarılan Funda Akbulut, “Bizi bırakma” diye gözyaşı döktü. Şehidin acıya boğulun anne-babası ve kardeşlerini ise yakınları teselli etti.



Bu yüzük çıkmayacak


  • Gaziantep’teki törende şehit Erol Yanık’ın geçtiğimiz ay nişanlandığı Melek Şanlı cenazeye nişanlısının kamuflajıyla geldi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine nişanda giydiği takım elbise ile tuttuğu takım olan Fenerbahçe atkısı bırakıldı. Şehidin fotoğrafına bakıp yüzüğünü gösteren Şanlı, “Bak çıkarmadım, parmağımda duruyor. Hep burada kalacak” dedi. Nişanlısının tabutuna sarılan Melek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin annesi Halime Yanık ise “Dimdik ayaktayım, ben şehit anasıyım. Düşmanı güldürmeyeceğim” diye konuştu.

Kuzum benim


Mersin Tarsus’ta toprağa verilen şehit Sinan Köse’nin eşi Yeter, babası Hacı ve annesi Songül Köse ayakta durmakta güçlük çekerken, acılı aileyi yakınları sakinleştirdi. Tören boyunca gözyaşları hiç dinmeyen acılı annenin “Canım oğlum, kuzum benim” şeklindeki sözleri yürekleri burktu.

Gözyaşları sel oldu


  • Şehit Halil Karakoç’un Mersin Toroslar’daki cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin naaşı cenaze namazı sonrası top arabasına konuldu. Cenazenin arkasından yürüyen aileye vatandaşlar da eşlik etti. Törende şehidin fotoğrafını tutan asker gözyaşlarına hakim olamazken, askerin gözyaşlarını Karakoç’un yakınları sildi.

#TSK
#Mehmetçik
#Şehit
#Terör
#PKK
4 yıl önce