|

Yıldırım’dan ABD ve Rusya’ya uyarı

ABD ile Rusya arasındaki restleşmeyi eleştiren Başbakan Yıldırım, “İşleri daha da karmaşık hale getiren hareketlerden uzak durulmalı. Suriye’de Türkiye, Rusya ve İran’ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetleri akamete uğratacak girişimlerden uzak durulmalıdır” uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 samedi
Güncelleme: 01:52 - 14/04/2018 samedi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı ilçesi Taşpınar Mahallesi'ndeki Hacı Veli-Hanım Erdem Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD ile Rusya arasında Suriye üzerinden yaşanan restleşmeyi değerlendiren Yıldırım, "Amerika ile Rusya arasında sosyal medya üzerinden bir atışmadır gidiyor. Bölge zaten uzun yıllardan beri iç savaştan, göçlerden büyük bir bedel ödedi. İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden özellikle uzak durulmasını biz dostlarımıza tavsiye ediyoruz" dedi.

MÜTTEFİKLERİMİZE TAVSİYEMİZDİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştüğünü hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "Kimyasal silah kullanımı, masum insanları, çocukları katletmenin asla affedilecek bir tarafı yoktur. Bu bir alçaklıktır. Şiddetle nefretle kınıyoruz. Bunu yapanlar da mutlaka bedelini ödemelidir ancak bütün bunları yaparken bölgede bugüne kadar Türkiye, Rusya ve İran'ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetleri akamete uğratacak, bunlara zarar verecek çapta girişimlerden de uzak durulmalıdır. Türkiye olarak bizim muhataplarımıza, müttefiklerimize tavsiyemiz budur. Bu noktada gerekli uyarıları yapıyoruz."

  • OHAL 7. kez uzatılıyor
  • 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminden sonra ilan edilen ve 6 defa uzatılan Olağanüstü hal (OHAL) uygulaması yedince kez uzatılıyor. 19 Nisan 2018 tarihinde süresi dolcak OHAL'in uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi hazırlandı. Tezkere, 18 Nisan Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Tezkerenin, Meclis'te görüşülmesinden bir gün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak MGK’da ve ardından Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek.
#Binali Yıldırım
#ABD
#Rusya
#OHAL
il y a 6 ans