|

Plan uygulanmazsa teröristler yok edilir

Bakan Çavuşoğlu, Fırat'ın doğusunda terör koridorunu kesmeye yönelik Irak'a kadar uzanan bir harekatın öngörülüp görülmediğine ilişkin bir soruya, "Münbiç modeli buralarda başarılı bir şekilde uygulanırsa buna gerek kalmaz." yanıtını verdi. Menbiç ya da diğer bölgelerde bu model uygulanmazsa Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin göz önünde bulundurulacağına işaret eden Çavuşoğlu, "Eğer bu plan uygulanmazsa o zaman yapılması gereken tek şey var, teröristlerin burada yok edilmesi, etkisiz hale getirilmesi.Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bugün telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:25 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:25 - 22/03/2018 Perşembe
AA
Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afrin'deki yağma iddiaları ile ilgili "Güvenlik güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez" dedi. Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız. Kötü muamele ve yağmalara karşıyız. Bu iddialar da inceleniyor

Plan uygulanmazsa teröristlerin yok edilir

ABD ile Münbiç sonrasında yol haritasını belirleyip uygulamaya geçmemiz lazım. YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra yönetim ve güvenlik yapısını demografiye göre belirlenecek. Plan uygulanmazsa yapılması gereken şey teröristlerin yok edilmesi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Afrin
6 yıl önce