|

Yolumuza devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik’in Afrin’de 1829 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirterek, “Tabii bu inancın, imanın neticesidir. Askerimiz, dağ taş, gece gündüz demeden bu mücadeleyi sürdürüyor. Bazı böyle yalan yanlış filan şeyler çıkıyor, hiçbirine aldırmadan şu anda yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 09:45 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan, "Tasavvuf Tarihi" dalında ödüle layık görülen Prof. Süleyman Uludağ'a ödülünü verdi.
Erdoğan, "Tasavvuf Tarihi" dalında ödüle layık görülen Prof. Süleyman Uludağ'a ödülünü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletler için kültür ve sanatın, en az ekonomi ve savunma kadar önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, “Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Bunun için önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Bize unutturulan tüm hazinelerimizi keşfederek ortaya bir envanter koyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eğitim öğretim ve kültür konusunda nispeten geri kalma konusunda hep hayıflandığını belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Milletler için kültür ve sanat, en az ekonomi ve savunma sanayi kadar önemlidir. Ekonomi ve savunma sanayi, sizin dünyanın somut güçleriyle olan ilişkinizde belirleyicidir ama kültür ve sanat da somut olmayan unsurlar karşısındaki konumunuzu tayin eder. Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme, okuduğu kitaptan yaptığı resme her şeyiyle başka bir medeniyetin, kültürün dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir? İşte bunu aşmamız lazım. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Bunun için önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız.

ENVANTERİMİZ GÜÇLÜ

Bize unutturulan, unutturulmaya çalışılan tüm hazinelerimizi keşfederek adeta ortaya bir envanter koyacağız. Çünkü güçlü bir envantere sahibiz. Sonra bu büyük birikimin ışığında geleceğe bırakacağımız yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız. Maziden atiye kurulan köprü her geçen gün daha da güçlendirilmelidir ancak bu şekilde geleceğin dünyasında hak edilen yere ulaşılabiliriz.

EVLATLARIMIZA GÜVENECEĞİZ

Bugün gelişmiş ülkelerin, spordan sanata her konuda daha okul öncesinden başlayarak çocukların eğilimlerini, kabiliyetlerini, ilgilerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz. Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiz gerektiğine çok daha farklı bir şekilde inanıyorum. Yani ana sınıfından itibaren öğrencilerimizin yeteneklerini ve yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Evlatlarımıza güveneceğiz, inanacağız. Biz inanıyoruz, güveniyoruz ve bunu başaracaklar.


HEP HAYIFLANIYORUM

Geçtiğimiz 15 yılda her alanda tarihi başarılara imza atarken eğitim, öğretim ve kültür konusunda niye geride, nispeten geride kaldığımız hususunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız. İnşallah önümüzdeki dönemde bu eksikleri tespit edip ortadan kaldıracak geçmişin kayıplarını telafi etmenin yanında geleceğe güzel bir miras bırakacak eğitim, öğretim ve kültür politikalarını hayata geçireceğiz. 2019’dan itibaren diğer pek çok hususla birlikte bu konularda da Türkiye yeni bir döneme girecektir.

  • Afrin’de yolumuza devam ediyoruz
  • Erdoğan, daima en iyisini umarak ancak en kötüsüne de hep hazırlıklı bulanarak yola devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, “Bu sabah itibarıyla hamdolsun Afrin savaşında 1829 teröristi, Mehmedimiz etkisiz hale getirdi. Tabii bu bir inancın, imanın neticesidir. ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.’ Dağ taş demeden, gece gündüz demeden şu anda bu savaşı, bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor, tüm imkanlarıyla. Bazı böyle yalan yanlış filan şeyler çıkıyor, hiçbirine aldırmadan şu anda yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödüllerini tek tek verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerini, sinema dalında Safa Önal, musiki dalında Cüneyt Kosal, sanat tarihi dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, tasavvuf tarihi dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ ile kültür ve sanat kurumu dalında Baksı Müzesi aldı. Baksı Müzesi ödülünü müzenin kurucularından Prof. Dr. Hüsamettin Koçan aldı. Erdoğan’ın ödülleri tek tek verdiği törende, ödül alan isimlerin hayatlarından önemli kesitlerle müzenin tarihi ile ilgili sinevizyon gösterildi. Aile fotoğrafı çekimiyle sona eren törenin ardından Erdoğan, davetlilere resepsiyon verdi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Sanat
#Ekonomi
#Afrin
6 yıl önce