|

Yüksekdağ: HDP Türkiye'nin yeni umudu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "HDP Türkiye'nin yeni umudu ve yeni yolu olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı" dedi.

Yeni Şafak
18:33 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:35 - 14/02/2015 Cumartesi
AA
Yüksekdağ, partisinin Edirne il Başkanlığı 1'inci Olağan Kongresi'nin gerçekleştiği düğün salonunda yaptığı konuşmada, HDP'nin Edirne'de Ağrı'ya kadar mutlu yaşam müjdesi verdiğini söyledi.


HDP'nin tüm Türkiye için büyümeye devam ettiğini ifade eden Yüksedağ, şunları kaydetti:


"HDP Türkiye'nin yeni umudu ve yeni yolu olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı. Bizi bu zamana kadar, HDP olarak bir bölgeye, bir alana ve bir siyasi mecraya hapis etmeye çalıştılar biz ısrarla bütün Türkiye’nin barış, özgürlük, emek ve eşitlik gücü olduğumuzu bununda yeni siyasi yolu olduğunu söyledik. İktidar eski Türkiye’nin eski gömleklerini bozup yeniden yamayıp, dikip yeni Türkiye diyerek bu halkın sırtına giydirmeye çalışıyor."


Yüksekdağ, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı da eleştirerek, "Bu İç Güvenlik Paketi'nde sanmayın ki, sadece Kürde, solcuya, sosyaliste, demokrasi mücadelesi yürütenlere karşı bir saldırı ve baskı anlayışı var. Paket ile birlikte bütün Türkiye’ye halkları, harekete geçmeyi akıllarından geçiren bütün kesimler devletin militarist saldırılarının hedef tahtasına oturtulmuştur"  dedi.
#Edirne'
#HDP
#Fîgen Yuksekdag
9 yıl önce