|

Yüksek yargıda hesap zamanı

FETÖ’nün yüksek yargı yapılanmasında yer alan üyeler için hesap vakti yaklaştı. Şu ana kadar 50 civarında yüksek yargı üyesi hakkında açılan davalardan ilki 27 Kasım’da görülecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 02:49 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Kerim Tosun - Mustafa Kemal Özçelik
Kerim Tosun - Mustafa Kemal Özçelik

Yıllarca devlet kurumlarına sızan FETÖ'nün yüksek yargıdaki ayağında hesap vakti geldi. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre şu an 2’si Anayasa Mahkemesi, 5’i Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 105’i Yargıtay ve 41’i Danıştay üyesi olmak üzere 153 isim tutuklu bulunuyor. Ayrıca firari konumda olan 24 Yargıtay üyesi ile 5 Danıştay üyesi hakkında da yakalama kararı var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında fezleke hazırlayıp Yargıtay'a gönderdiği isimler arasında eski AYM üyeleri Alpaslan Tan ve Erdal Tercan, eski HSK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, Mahmut Şen ve Ahmet Berberoğlu, eski Yargıtay üyeleri Muharrem Karayol, Mesut Kundakçı, İlhan Kaya ile eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar, Yunus Çetin, Oktay Aydın gibi isimler bulunuyor.

HESAP VERECEKLER

Yargılamayı ise Yargıtay 9. Ceza Dairesi yapacak. Şu ana kadar 50 civarında iddianamenin Daireye gönderildiği öğrenildi. 9. Ceza Dairesi ilk duruşma tarihini 27 Kasım’a verdi.

#FETÖ
#Darbe
#15 Temmuz
6 yıl önce