|

Yüreğinizde kaç insana yer var

Akdeniz’deki insanlık dramına Batı’nın seyirci kaldığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Avrupalı liderlerin görmesi gereken, bir kaçakçı teknesinin kaç mülteci aldığı değil, yüreğinizin kaç insana yer açabildiğidir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 20:19 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mülteci krizine yönelik yazılı açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın, tarihinin en büyük insanlık dramlarından biriyle karşı karşıya olduğunu belirtti.



Davutoğlu, “Ortadoğu'da yıllardır gözlerin kapatıldığı bir kriz, bugün Avrupa sahillerine dayanmıştır. Modern dünyanın kaçmaya çalıştığı acı gerçekler kaçanların peşini bırakmamıştır” ifadesini kullandı. “3 yaşındaki Aylan'ın bedeninde yıllardır acı içinde kıvranan bir millet, tüm dünyaya adalet ve merhamet çağrısında bulunmaktadır” görüşünü aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:



KAYBEDEN İNSANLIK


“Avrupalı liderlerin görmesi gereken şudur, konu artık bir hukuk, siyaset meselesi değil insanlığın geleceğidir. Tartışmamız gereken bir tren vagonunun, bir kaçakçı teknesinin kaç mülteci aldığı değil; yüreğinizin kaç insana yer açabildiğidir. Başkentlerde, Brüksel'de soğuk duvarlı toplantı salonlarında yapılan müzakerelerde gelinen yer Aylan'ın cansız bedeni olmuştur. Kaybeden bütün bir insanlıktır ve bu insanlığı temsil ettiğini iddia eden ancak gereğini yapamayan uluslararası toplumdur.”



DAHA FAZLA GEÇ KALMAYALIM


Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: “Ama bu başta Avrupa olmak üzere diğer dünya devletlerinin üzerlerine düşeni yapmadıkları gerçeğini değiştirmez. Daha fazla geç kalmadan sorumluluklarımızın gereğini yerine getirme vaktidir. Bu, ortak vicdanımızın göz ardı edilemeyecek çağrısıdır.”


#Davutoğlu
#Mülteci krizi
#mülteciler
9 yıl önce