|

Yurt eylemlerine katılan öğrencilerin KYK başvurusu yok

Yurt bahanesiyle 24 ilde düzenlenen eylemlere toplam 2 bin 243 kişi katıldı. Bunlardan 310'unun öğrenci olduğu tespit edildi. Öğrencilerin tamamına yakının yurt başvurusunun bulunmadığı belirlendi.

10:26 - 28/09/2021 Salı
Güncelleme: 12:20 - 28/09/2021 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'yurt bahanesiyle' 24 ilde düzenlenen eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 bin 243 kişinin bu eylemelere katıldığını söyleyen Soylu,
"Bunlardan 310'u öğrenci. Bu öğrencilerin tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor"
dedi.

BOĞAZİÇİ HATIRLATMASI

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük protestolarını hatırlatan Soylu, şunları söyledi:


Merkez kampüste 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi.

  • Bugüne dönelim, 'Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310'u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor.

TERÖRLE BAĞLANTILI

Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/PDY, 1'inin TKİP, 1’inin DKP, 4'ünün de 'beni çok seven' LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi.

ÖĞRENCİ OLMAYAN DA VAR

Daha önce de İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy’deki “Barınamıyoruz” eylemine katılan 127 kişiden 73’ünün İstanbul’da ikamet ettiği ve barınma sorunu olmadığı tespit edilmişti.

28 kişinin başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü, bir kişinin akademisyen olduğu, 4 öğrencinin KYK kaydının bulunduğu, 10 öğrencinin ise yurtlarda kalıp kaydını sildirdiği belirlenmişti.


İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından Kadıköy Moda Parkı'nda düzenlenen eyleme ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı'nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalamıştır. Doktor raporlan alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır."


#Süleyman Soylu
#Yurt
#Öğrenci
#Eylem
#Kayıt
#Barınamıyoruz
#İstanbul Valiliği
3 yıl önce